Afbeelding

Vierde klasse zaterdag opent met bijzonder affiche

sport

DELFT - Waar de zondagtak van DHC al twee competitiewedstrijden succesvol heeft afgerond, begint voor de overige regioclubs de competitie dit weekend. In de vierde klasse zaterdag staat al meteen een interessante derby op het programma: DHC-Concordia.

Beide traditieclubs hebben dit jaar naast de prestatieve tak op de zondag ook een zaterdagtak. "Bij ons zijn prestaties zeker van belang", zegt DHC'er Danny van der Ree, die jarenlang voor zijn club in de hoofdklasse speelde. "Wat dat betreft zijn de resultaten in de voorbereiding nog weinig hoopgevend, maar we zijn een beginnend team en hebben geen optimale voorbereiding gehad, vooral doordat we pas laat zijn begonnen. Maar daar zijn we nu doorheen en nu moeten we laten zien dat zaterdagvoetbal bij DHC de toekomst heeft."
Ook de thuiswedstrijden van zijn club, zoals die van zaterdagmiddag tegen Concordia, beginnen relatief laat, namelijk om 17.00 uur. "Dat komt doordat de A- en B-jeugd tot die tijd de velden nodig hebben. Ik had het idealer gevonden als we een uurtje eerder zouden kunnen beginnen, maar dit is ook prima."

"HET WAS NIET TE COMBINEREN"
Dat Van der Ree geen deel meer uitmaakt van de zondagselectie van DHC, komt vooral door zijn werk. "Het was voor mij inderdaad niet meer te combineren met drie keer trainen en een wedstrijd in de week. Daarom zijn we op zaterdag een vriendenelftal begonnen. Aanvankelijk wilden we er wat meer jongens die op niveau hebben gespeeld bij betrekken, maar die gaven aan graag eerst nog op een wat hoger niveau te spelen. We hebben nu een leuke groep en gaan ervoor. Daarom is de donderdagtraining verplicht en hopen we dat er op dinsdag ook voldoende jongens komen om te trainen. Is dat niet het geval, dan kunnen we aanhaken bij het tweede van de zondag. Zo kunnen wij lekker trainen en met onze ervaring hen misschien nog wat bijleren."
Ook voor Concordia is de inschrijving van een zaterdagelftal nieuw. "Het idee speelde al langer", vertelt Alexander Coenen, die de afgelopen jaren deel uitmaakte van de zondagselectie. "We hebben het er met een vriendengroep al langere tijd over gehad en nu was het moment daar. We zijn verschillende clubs langsgegaan om de mogelijkheden te bespreken en hebben uiteindelijk voor Concordia gekozen. Het niveau is zeker behoorlijk, want een heel aantal gasten heeft al bij eerste elftallen in de regio gespeeld. Zo speelden Mauro Bos en Darby Macaraeg vorig seizoen nog voor Den Hoorn en deed Gio Rodriguez regelmatig mee bij het eerste van SEP."

"HIJ ZAL DE DISCIPLINE BEWAKEN"
Ondanks het feit dat gezelligheid voorop staat, is ook bij Concordia presteren ook niet onbelangrijk. "Daarom hebben we Mark van Vondelen als trainer. Hij zal de discipline bewaken, die er misschien van nature wat minder is", stelt Coenen. "Daarnaast hebben we er bewust voor gekozen om ons niet in te schrijven voor een reserveklasse. We willen gewoon zo goed mogelijk presteren, maar zullen na de wedstrijden zeker met zijn allen de stad in gaan om een drankje te doen."
Van een voorbereiding is voor de mannen van Concordia niet echt sprake geweest. "Want een heel aantal gasten was op vakantie en een aantal is marinier en moest werken. Daarom hebben we ons ook teruggetrokken voor de bekercompetitie. Hopelijk zijn we klaar voor het seizoen, want de eerste wedstrijd tegen DHC is een heel mooi affiche. Ik ben vooral ook benieuwd naar hun elftal en wat we van hen kunnen verwachten." Ook Danny van der Ree kijkt uit naar de seizoensouverture. "We zitten in eenzelfde situatie, dus het is vooral de vraag wat voor elftal zij op de been brengen. Als wij maar inzet tonen, zal het vast goed komen."