Mark Vermeulen (links) hier nog in het shirt van Schipluiden speelt komend seizoen voor Vitesse Delft, terwijl Rob Notenboom (rechts) door de promotie van Wippolder komend seizoen niet vóór, maar tégen Delft speelt. (foto: Roel van Dorsten)
Mark Vermeulen (links) hier nog in het shirt van Schipluiden speelt komend seizoen voor Vitesse Delft, terwijl Rob Notenboom (rechts) door de promotie van Wippolder komend seizoen niet vóór, maar tégen Delft speelt. (foto: Roel van Dorsten)

Veel overschrijvingen gaan richting het oude nest

sport

DELFT - Veel bestuursleden van amateurverenigingen slaakten donderdagnacht om 0.00 uur een zucht van verlichting: de overschrijvingstermijn was voorbij. Wat dit jaar opviel in het Delftse is dat een aantal voetballers terugkeert naar de club waar ze de eerste schreden op het voetbalveld zetten. Zou clubliefde dan toch nog bestaan?

Zo verruilt Robbie Notenboom komend seizoen het shirt van Delft in dat van Wippolder, de club die hij een kleine twintig jaar geleden als D-junior verruilde voor DHC. Voor de aanvaller stond altijd al vast dat hij ooit op het oude nest zou terugkeren. "Mijn vader heeft hier ook altijd gespeeld en ik weet zeker dat hij het geweldig zou vinden als ik bij Wippolder speel. Hij is inmiddels alweer zo'n acht jaar geleden overleden."

"IK WIL DIE BELOFTE INLOSSEN"
De recente sportieve successen op sportpark De Pauwmolen vormen voor Notenboom dan ook geen stimulans. "Ook als ze nog in de vierde klasse zouden spelen was ik nu teruggekeerd. Ik wil de belofte die ik aan mijn vader heb gemaakt inlossen. Dat er nu een goede, gretige, talentvolle selectie staat is natuurlijk alleen maar extra mooi. De club benaderde me met de opmerking dat er behoefte was aan een stukje routine bij al die jonge gasten. Ik hoop vooral te spelen en mijn steentje bij te dragen aan hun ontwikkeling, al moet je dat aspect ook weer niet te groot maken."
Notenboom hoopt er bij het toernooi om de Stad Delft Bokaal te staan voor zijn oude nieuwe club. "Ik ben acht weken geleden geopereerd aan mijn enkel en ben nu aan het revalideren. Ik ga er alles aan doen om er dan gewoon te staan."
Ook Mark Vermeulen komt na een tweetal omzwervingen, bij Schipluiden en TOGB, terug naar de club waar hij de liefde voor het spelletje ontwikkelde: Vitesse Delft. "Ik heb bij Schipluiden een heel fijne tijd gehad, maar had geen zin om op vierdeklasseniveau te gaan voetballen. Daarom ben ik naar TOGB gegaan in de veronderstelling dat er voor mij een plek op het middenveld was. Die was er niet: de trainer gebruikte me als linksbuiten.

"IK ZAL AAN DE BAK MOETEN"
Toen Vitesse Delft, overigens net als vorig jaar, contact met me opnam, was de keuze snel gemaakt. Het verhaal was mooi: ze willen bouwen aan een elftal met echte Vitesse-jongens en dat betekent voor mij dat ik lekker met mijn vrienden kan voetballen. In de selectie zit een heel aantal gasten met wie ik wekelijks optrek en de club heeft zich ook op enkele andere posities goed versterkt met spelers die ervaring in de hoofd- en topklasse hebben. Ik zal dan ook aan de bak moeten om mijn plek veilig te stellen, maar dat is helemaal niet erg. Ik hoop vooral aan spelen toe te komen en ga ervan uit dat we ons komend seizoen minimaal boven in de middenmoot moeten kunnen handhaven. Een seizoen als het afgelopen, waarin Vitesse Delft zich pas een week voor het einde veilig speelde, verwacht ik dus niet."

"DE VRIENDENGROEP VIEL UIT ELKAAR"
Thom Cataldi verruilt komend seizoen Delft voor Concordia, de club waar hij al eerder speelde. "Het was niet mijn bedoeling om Delft te verlaten, maar we hadden een echte vriendengroep die uit elkaar viel. Daarom besloot ik met Simon Zuiderwijk, met wie ik ook naar Delft vertrok, terug te gaan naar Concordia."
Anders dan bij teamgenoot Rob Notenboom speelden de recente sportieve successen -Concordia promoveerde naar de tweede klasse- wèl een rol. "Ik wil minimaal in de tweede klasse spelen. Daarbij is de keuze voor Concordia er één voor de toekomst. Ik ben nu 25 jaar en wil nog wel wat jaartjes mee. Als je kijkt hoe hoog de jeugd voetbalt en hoe het eerste elftal, waarin veel van mijn vrienden spelen, er nu uitziet, dan weet je dat de club toekomst heeft."