Afbeelding

Door een goede verdedigende organisatie en veel kwaliteit voorin is SEP volgens Sander Bouwens dit seizoen kampioenskandidaat nummer een

sport

Editie: Week 46, Jaargang 20 |

Sander Bouwens probeert zijn Altior-tegenstander voorbij te komen, maar die maakt een overtreding. Of is hier sprake van de eredivisie Waterballet? (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De heren van SEP presteren uitermate goed dit seizoen. Na de degradatie van afgelopen seizoen zijn de geelroden trotse koploper in de Vierde Klasse met slechts één nederlaag in zeven wedstrijden.

Sander Bouwens is dit seizoen één van de sterkhouders op het middenveld binnen de ploeg van trainer Joop Hoornweg. “Het gaat dit seizoen best aardig. Dat is wel anders dan afgelopen seizoen. We hadden toen ook wel pech. Achterin maakten we regelmatig fouten en dat leidde vaak tot onnodige tegentreffers. Dit seizoen hebben we het beter op orde.”

Een belangrijke rol hierin ziet Bouwens in de komst van Stijn van Sommeren. “Hij heeft achterin het overzicht en zet het allemaal wat beter neer. Daardoor krijgen we dit seizoen niet veel tegentreffers te verwerken.” En dat is belangrijk, want SEP moet het volgens Bouwens vooral hebben van de verdedigende organisatie. “We spelen verzorgd voetbal, waarbij we van achteruit opbouwen en op zoek gaan naar het gaatje in de vijandige verdediging. Daarbij lukt het ons om de bal rond te blijven spelen, zodat we geen haast hoeven te hebben. Als je weet dat je verdediging daarbij nauwelijks kansen weggeeft, durf je als aanvaller ook wat meer risico te nemen.”

‘WE ZIJN ÉÉN VAN DE BEST VOETBALLENDE PLOEGEN IN ONZE POULE’

Ook afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Altior, die in de rust gestaakt werd vanwege de gesteldheid van het veld, gaf de SEP-verdediging nauwelijks iets weg. “Voorin kregen we wel de nodige kansen. We scoorden twee keer, maar dat hadden er ook meer kunnen zijn.” De wedstrijd zal nog uitgespeeld moeten worden, maar gezien de voorsprong heeft Bouwens veel vertrouwen in een goed resultaat. “Ik heb sowieso veel vertrouwen in een goed seizoen. We hebben al zeven wedstrijden gespeeld en als je het niveau van de tegenstanders bekijkt, zijn we wel één van de best voetballende ploegen in onze poule.” Deze constatering leidt ertoe dat SEP dit seizoen met maar één doelstelling het veld betreedt: winnen. “En dat lukt tot nu toe goed en dat is niet verwonderlijk als je het niveau van de competitie ziet.” Over het niveau van zijn eigen spel dit seizoen is Bouwens nog niet echt tevreden. “De vorm is er niet echt. Maar ik ben sowieso niet iemand die het van zijn voetballende vermogen moet hebben”, zegt de 22-jarige middenvelder. “Ik probeer belangrijk te zijn voor het elftal door ballen af te pakken en die zo snel mogelijk weer in te leveren bij de jongens die over wat meer voetballend vermogen beschikken.”

‘JOOP HOORNWEG IS TACTISCH HEEL STERK EN BESTEEDT VEEL AANDACHT AAN DE SFEER IN DE GROEP’

Toch lijkt Bouwens onder Hoornweg te kunnen rekenen op een vaste plaats op het middenveld. Hij is dan ook blij met de trainer die hem definitief bij de eerste selectie haalde. “Onder Bram Beezemer hing ik als A-junior al tegen de selectie aan en onder Joop Hoornweg zat ik definitief bij de selectie. Het is een heel duidelijke man die erg goed kan praten. Daarnaast is hij tactisch heel sterk en besteedt hij heel veel aandacht aan de sfeer in de groep. Als er eens een akkefietje is, zorgt hij ervoor dat het binnen een week weer uit de wereld is. Een goede sfeer is hem veel waard en daarom is het ook zo belangrijk dat hij Leo Boer als assistent heeft.”

En de sfeer is goed bij SEP, waar de student commerciële economie al twaalf jaar rondloopt. “Daarvoor speelde ik bij Hermes/DVS in Schiedam, maar toen we naar Delft verhuisden, kwam ik via vriendjes al snel bij SEP terecht. Het is een club waarbij het sociale aspect erg belangrijk is en ik heb het er dan ook heel erg naar mijn zin. Ik zal hier dus nog wel even blijven zitten en heb ook niet de ambitie om ergens anders te gaan spelen.”

Bouwens weet dat SEP dit seizoen maar met een doel in het veld staat. “Kampioen worden. Dat is de enige doelstelling die we ons voor dit seizoen hebben opgelegd. We zijn nu zeven wedstrijden onderweg en het is wel duidelijk dat we één van de best voetballende ploegen in deze competitie zijn. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we kampioen worden. We hebben namelijk een goede organisatie staan en voorin hebben we met Mark van Dijk een goede spits lopen. Hij is zowel als aanspeelpunt als als afmaker heel erg belangrijk. Hij staat namelijk vaak op de goede plaats en is erg doelgericht. Daarom denk ik dat we dit seizoen echt wel kampioen kunnen worden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12