Afbeelding

'Het is een heel prestigieus toernooi'

sport

Editie: Week 23, Jaargang 23 |

DELFT – Op het terrein van SEP vinden komende zondag de finales van de “Vakip Cup”, het jaarlijkse toernooi van de Islamitische Stichting Nederland plaats. Hasan Karadirek is één van de organisatoren.

– Wat houdt de Vakip Cup precies in?
“Het is een jaarlijks terugkerend voetbaltoernooi met als doel om jongeren samen te brengen. In vier regio's worden voorrondes gespeeld en van elke regio gaan de beste drie ploegen naar de finale, die wij hebben weten binnen te slepen.”

– Hebben jullie daar nog steekpenningen voor moeten betalen?
“Nee, natuurlijk niet. Maar het is wel een prestigieus toernooi, dat elke stad binnen wil halen. In principe doet elke moskee mee aan het toernooi. We beginnen de dag rond negen uur met een officiële openingsceremonie, waarbij ook de burgemeester aanwezig is. We hopen rond half zes de finale te spelen.”

– Hoe zijn jullie bij SEP terechtgekomen?
“We hebben zelf met een elftal bij SEP gevoetbald en de accommodatie is, zeker door de aanwezigheid van een kunstgrasveld, zeer geschikt voor het toernooi. Naast het toernooi wordt het een culturele dag, met veel kraampjes en lekker eten. We nodigen alle Delftenaren uit om hiervan te komen genieten.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12