Afbeelding

'Wim geeft me heel veel vrijheid'

sport

Editie: Week 32, Jaargang 23 |

DELFT – Martijn Leonard (30) zette de afgelopen weken, onder de vleugels van Wim van Zinnen, bij Concordia de eerste stappen in zijn loopbaan als seniorentrainer. Zijn elftal plaatste zich voor de finaleronde van zaterdagmiddag.

– Hoe bevalt het tot nu toe?
“Hartstikke goed. Het is natuurlijk nogal anders dan in de jeugd, waar ik hoofdtrainer van de D'tjes en de C'tjes ben geweest. Ik heb in Wim een goede leermeester, dat gaat zeker helpen bij de TC2-cursus die ik net ben begonnen.”

– Wie neemt de beslissingen?
“We overleggen veel en ik krijg veel vrijheid van Wim. We praten samen heel vaak over het spelletje en zijn bezig met de introductie van een nieuw spelsysteem. Daar buig ik me vooral over, maar als Wim denkt op een andere wijze meer resultaat te kunnen behalen, grijpt hij wel in.”

– Hoe staat de groep ervoor?
“Goed, we hebben afgelopen week een voetbalconditietest gedaan en de resultaten stemden me positief. Verder zijn de jongens enthousiast en ziet het ernaar uit dat de jeugdspelers steeds duidelijker op de deur beginnen te kloppen. Joël Veerman, die in de voorrondes van de Stad Delft Bokaal debuteerde, is daar een goed voorbeeld van.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12