Afbeelding

Duizenden peuters aan het DrinkWater!

sport

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

DELFT - Peuters drinken overwegend zoete drankjes. Terwijl ouders, verzorgers en professionals aangeven het belangrijk te vinden dat jonge kinderen leren water drinken. Dit blijkt uit een landelijke steekproef naar het drinkgedrag van kinderen tussen de 0 en 4 jaar.
Het onderzoek is in opdracht van Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) uitgevoerd door onderzoeksbureau Motivaction. Water wordt volgens professionals werkzaam in de kinderopvang en het basisonderwijs en ouders veel minder gedronken dan zoete drankjes. Siroop en diksap worden het meest gedronken. Gemiddeld drinken peuters dagelijks 2,3 glazen zoete dranken tegenover 1,1 glas water.

“Alle kinderdagverblijven zouden de keuze moeten maken om meer water aan te bieden dan nu het geval is”, aldus Paul Rosenmöller. “Wij willen helpen om sámen deze ambitie te realiseren. Daarom bieden we iedere JOGG-gemeente de mogelijkheid om kinderdagverblijven, peuterspeelzalen, CJG’s, consultatiebureaus en koepelorganisaties voor te dragen. Wij zullen hen in week 47 benaderen om met DrinkWater aan de slag te gaan, en ze een DrinkWater pakket aanbieden. Help jij ook mee om duizenden peuters DrinkWater te leren drinken? Het is nog mogelijk om locaties voor te dragen maar wees er snel bij. Het enige wat wij van jou nodig hebben is de naam en het volledige adres van de locaties die je zou willen voordragen, dan doen wij de rest”.

Delft is JOGG- gemeente, stuur jouw suggestie naar mplessius@delft.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12