Afbeelding

Pure verdediger Patrick van Leeuwen is terug bij Full Speed en wil zich dit jaar bewijzen

sport

Editie: Week 34, Jaargang 20 |

Patrick van Leeuwen draait weg van voormalig SV Nootdorp-speler Romano Mollis, tegenwoordig uitkomend voor SV Ommoord. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – De hoofdmacht van Full Speed kwam vorige week vrijdag voor het eerst in actie. Op het toernooi van Delfia begon het nieuwe seizoen prima met een 5-0 overwinning op SV Ommoord.

Tijdens de Stad Delft Bokaal was Full Speed – samen met DHC – nog de grote afwezige. Dat vond Patrick van Leeuwen, die deze zomer overkwam van Vitesse Delft, wel jammer. “Ik had graag aan het toernooi meegedaan”, zegt hij. “Maar ja, wie ben ik?” De selectie stond 31 juli voor het eerst op het veld. De week ervoor had Van Leeuwen al voor zichzelf hardgelopen. “Om alvast naar het nieuwe seizoen toe te werken.”

Patrick van Leeuwen speelde in de jeugd al van de F- tot en met de D-junioren voor Full Speed. Daarna ging hij naar Vitesse Delft, waar hij steeds in de hoogste vertegenwoordigende jeugdteams uit kwam. Daarna, vertelt hij, zóu hij een kans krijgen in de selectie van de zaterdageersteklasser. “Maar daar heb ik niks van meegekregen. Ik had het daardoor iets minder naar m’n zin bij Vitesse. Full Speed trok me meer.” Dus was hij daar vorig seizoen al regelmatig als aandachtig toeschouwer langs de lijn te vinden. En nu is hij weer helemaal terug naar het ‘oude nest’, waar hij de meeste spelers nog kent. Van Leeuwen hoopt nu op een basisplek in de ploeg van trainer Alex Scholte.

‘HET MAAKT ME NIET UIT OF LINKS, RECHTS OF CENTRAAL ACHTERIN STA’

Dat zat vorige week vrijdag wel goed. Van Leeuwen had voorafgaand aan het eerste duel goed getraind en hij kreeg tegen Ommoord een basisplek als rechtsback. Dat vindt hij een prima positie. “Want ik ben een pure verdediger. Het maakt me niet zo uit of ik links, rechts of centraal achterin sta.” Als hij maar achterin staat. De eerste wedstrijd ging goed, vindt hij. “Ik kreeg na afloop complimenten en had zelf ook het gevoel dat het goed ging. Ik speelde een prima wedstrijd en heb het prima naar m’n zin gehad. Ik had m’n directe tegenstander in m’n zak.”

Vorige week zondag ging in de wedstrijd tegen FC Lisse, op hetzelfde Delfiatoernooi, wat minder voortvarend met Full Speed. Ook met Van Leeuwen, die als rechtsback stond opgesteld, ging het iets minder. Hij kreeg zelfs al na een kwartier spelen een gele prent. “Dat was een tegenvaller”, vond Van Leeuwen, gelukkig bleef het bij één kaart. Zijn ploeg verloor uiteindelijk met 3-0 van een sterker FC Lisse. De derdeklasser uit de Bollenstreek was volgens Van Leeuwen een maatje te groot. “Ze waren in dit stadium iets verder dan wij.”

‘IK WIL ER ELKE ZONDAG TEGENAAN GAAN’

De 19-jarige Delftenaar is, benadrukt hij, een ‘pure verdediger’. “Een bal afpakken, inleveren en kijken wat je er meer mee kunt doen”, legt hij uit over zijn taken achterin. Hij aast komend seizoen dan ook op een plek in de verdediging. “Ik hoop dat ik de jongens achterin kan versterken. Daar kom ik voor. Ik ga er alles aan doen en mezelf zo goed mogelijk te bewijzen. Dan zie ik wel waar het schip strandt.” Hij is enthousiast en vol goede moed. “Ik wil er elke zondag tegenaan gaan.”

Komend seizoen komt Full Speed, na de onfortuinlijke degradatie van vorig seizoen, weer uit in de Derde Klasse. De Kerkpolderbewoners zijn ingedeeld in dezelfde afdeling als stadsgenoten Concordia en DHL. Patrick van Leeuwen verwacht dat het vlaggenschip van de vereniging komend seizoen wel bovenin mee kan draaien. “Onze groep is redelijk jong, maar talentvol.” Robin Staakman vertrok naar dvv Delft, Frank Verhaar gaat in het tweede van Full Speed voetballen en Wim Groenewegen is weer terug naar Concordia. Daarmee gaat Full Speed wel een paar ‘aardige voetballers’ missen, vindt Van Leeuwen. “Maar met onze versterkingen zijn de gaten alweer goed opgevuld.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12