Afbeelding

Sportimpuls 2015 open gesteld

sport

Editie: Week 12, Jaargang 23 |

DELFT - Lokale sport- en beweegaanbieders kunnen bij ZonMw een subsidieaanvraag indienen voor de Sportimpuls 2015.

Dit jaar zijn drie subsidieoproepen tegelijkertijd open gesteld: Sportimpuls, Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht en Sportimpuls Jeugd in lage inkomensbuurten. De sluitingsdatum is donderdag 16 april 2015, 14.00 uur.

De Sportimpuls is onderdeel van het VWS-programma Sport en Bewegen in de Buurt en biedt lokale sport- en beweegaanbieders de kans om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden. Deze impuls is specifiek bestemd voor jeugd tot en met 21 jaar in lage inkomensbuurten.

De Sportimpuls 2015 is er om mensen die niet of weinig bewegen of dreigen te stoppen met sporten en bewegen, te stimuleren om fysiek in beweging te komen. Hierbij staat het sport- en beweegaanbod van de Menukaart Sportimpuls centraal. Belangrijk is dat het sportaanbod aansluit bij de vraag van de doelgroep, aanvullend is op de bestaande situatie in de buurt en de samenwerking met lokale organisaties.

Bij ‘Kinderen sportief op gewicht’ is het doel om kinderen van 0 tot 4 jaar met overgewicht en obesitas of risico daarop, alsmede om jeugdigen van 12 tot 18 jaar met ernstig overgewicht die niet of te weinig bewegen, te stimuleren tot het gebruik maken van een passend sport- en beweegaanbod. En dat zij blijven sporten en bewegen als onderdeel van een gezondere leefstijl. Belangrijke elementen in de uitvoering zijn de samenwerking tussen lokale sport- en beweegaanbieders, met de lokale gezondheidszorg en ook participatie van de ouders.

In de oproep voor subsidieaanvragen 2015 is een aantal criteria aangescherpt dan wel anderszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar. Meer informatie is te verkrijgen via een e-mail naar secretaris@sportraadvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12