Afbeelding

Bewoners Buitenhof blij met openbaar waterdrinkpunt

Algemeen

Editie: Week 40, Jaargang 22 |

Wethouder Raimond de Prez en de kinderen uit de wijk zijn zichtbaar blij met het nieuwe waterdrinkpunt. (foto: Koos Bommelé)

DELFT – Het was woensdagmiddag feest in Buitenhof. Door wethouder Raimond de Prez werd naast de Debussyflat namelijk het eerste openbare waterdrinkpunt van Delft geopend.


De wethouder opende het JOGG Delft waterdrinkpunt door de kraan uit te pakken. Daarna kon het feest beginnen. Het werd vooral een sportief en gezond feestje, waarbij zo’n 150 leerlingen leerlingen van de Delftse Daltonschool, Titus Brandsmaschool, de Horizon en de Rembrandtschool het bijvoorbeeld tijdens een hooghoudwedstrijd tegen elkaar opnamen. Ook waren er vijftig ouders van de partij. Alle aanwezigen maakten alvast dankbaar gebruik van het waterpunt door bekertjes water te nuttigen, sommigen gingen zelfs met kannen rond. “Een teken van enthousiasme onder de kinderen”, vindt Bart Batenburg van JOGG Delft.


Het waterdrinkpunt is gerealiseerd door Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) met medewerking van Participe, Evides, Vidomes, SiStah, Sport & Evenementen Haaglanden, Ondernemersvereniging Buitenhof en de Gemeente Delft. Volgens deze partijen gaat het waterpunt jongeren stimuleren om meer water en minder zoete dranken te drinken. Dit draagt op een positieve manier bij aan het voorkomen van overgewicht.
Tijdens de opening bleek duidelijk dat het waterpunt er kwam dankzij samenwerking in de stad. Vidomes gaf toestemming voor de plek en zorgt voor onderhoud. Evides levert gratis water, Ondernemersvereniging Buitenhof betaalde mee aan de kosten van aanleg en de Gemeente Delft bekostigde het restant.


JOGG Delft? 
JOGG Delft is een initiatief waarbij allerlei partijen en organisaties worden ingezet om gezond eten en bewegen voor jongeren van 0 tot 19 jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. Dit betekent dat in Delft gezondheidsprofessionals, onderwijs, zorg, bedrijfsleven, sport, bewegen, woningbouw, welzijn en media samenwerken om gezond leven de norm te maken. Jongeren, maar ook hun ouders en hun omgeving, staan bij de activiteiten centraal.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12