Afbeelding

Als D.v.v. Delft er collectief voor gaat, dan is een kampioenschap zeker mogelijk, vindt Robbie Notenboom

sport

Editie: Week 45, Jaargang 20 |

Robbie Notenboom is sterk aan de bal; daar kwam ook Wessel Kleij achter in de met 3-1 gewonnen wedstrijd tegen Oliveo. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Na de geslaagde voorbereiding werd D.v.v. Delft gezien als de titelfavoriet in de Tweede Klasse C. Na een wat stroeve seizoenstart lijkt de ploeg van Pierre van Zinnen inderdaad bovenin mee te doen. De Kerkpolderbewoners staan momenteel op de derde plaats, op drie punten van koploper Nieuwkoop.

Afgelopen zondag won Delft met 3-1 van Oliveo. “Daardoor hebben we goede zaken gedaan, zeker gezien het feit dat een deel van de concurrentie punten heeft laten liggen”, vertelt aanvaller Robbie Notenboom. Ondanks de overwinning schortte er afgelopen zondag nog genoeg aan het spel van Delft. “We waren de hele tijd de betere ploeg en vooral in de eerste helft speelden we de vleugels vaak vrij. Hier gebeurde echter helemaal niks mee. Door een foutje bij ons in de achterhoede konden zij counteren en scoren. Dan sta je ineens achter, terwijl daar absoluut niet nodig is.” Uiteindelijk wist Delft de wedstrijd nog wel naar zich toe te trekken. “Nog voor rust kwamen we uit een standaardsituatie op 1-1 en direct na rust kwamen we op voorsprong. Maar vervolgens maken we het onszelf moeilijk; Gavin Luijten pakt zijn tweede gele kaart voor praten met nog vijfentwintig minuten te spelen. Dat mag niet gebeuren, want dan ruiken zij dat er wat te halen valt.” Gelukkig voor alles wat Delft een warm hart toedraagt schoot Notenboom tien minuten voor tijd een vrije trap binnen en stelde hij daarmee de zege veilig. “Maar we maken het onszelf toch onnodig moeilijk.”

Dat deed Delft in de beginfase van het seizoen ook. In de tweede en derde wedstrijd van het seizoen werd met 0-5 van Gona verloren, terwijl Nieuwkoop met 4-2 te sterk was. “In de voorbereiding speelden we met een vast elftal en dat heeft de trainer bij aanvang van de competitie omgegooid. Dat kwam de rust in de selectie niet ten goede. Na een aantal wedstrijden is hij weer teruggevallen op de spelers die in de voorbereiding ook speelden en toen kwamen de punten wel weer. Het is alleen niet zo dat we hele wedstrijden zo overtuigend spelen als toen, maar in fases zie je dat spel van toen nog wel terug.”

‘BIJ DELFT MOESTEN ZE IN HET BEGIN NOG WELEENS AAN MIJN MANIER VAN COACHING WENNEN’

Notenboom speelt sinds het begin van het afgelopen seizoen bij Delft. Hij kwam over van Nootdorp en speelde daarvoor al enkele seizoenen voor DHC. “En dan moet je je toch wel een beetje aanpassen als speler”, herinnert de 27-jarige aanvaller zich. “Bij DHC werden sommige zaken als normaal verondersteld. Voetbal komt op één en als iemand een fout maakt, maak je hem dat meteen duidelijk. Bij Delft moesten ze in het begin nog weleens aan mijn manier van coaching wennen. Ik ben gewoon erg fanatiek.”

Aan het begin van dit seizoen kwam een aantal spelers over van andere verenigingen, die, net als Notenboom, ook op een wat hoger niveau hebben gespeeld. “En vooral op de trainingen merk je wel dat we er qua positiespel op vooruit zijn gegaan. Het is overigens goed dat er nieuwe aanwas kwam, want gedurende het seizoen merk je toch dat er spelers afvallen. Aan het begin van het seizoen hadden we een heel brede selectie, afgelopen zondag hadden we bij het eerste wissels zitten die al een wedstrijd met het tweede hadden gespeeld. Zo merk je dat doordat spelers voor een stapje lager kiezen, ze geblesseerd of geschorst raken, je toch een brede groep moet hebben.”

‘ALS WE ER MET ZIJN ALLEN VOL VOOR GAAN, DAN IS EEN TITEL ZEKER MOGELIJK’

Met de groep zoals hij er nu staat denkt Notenboom kampioen te kunnen worden. “Dat moet wel het doel zijn met deze groep jongens en gezien de kwaliteiten die we in de groep hebben, moet dat zeker ook mogelijk zijn. Punt is wel dat we er dan met zijn allen vol voor zullen moeten gaan.” Notenboom denkt dat er in de poule twee of drie andere ploegen aanspraak maken op de titel. “ Op zulke momenten zal het uiteindelijk op details beslist worden. Voor mij is echter wel al duidelijk dat we meer zullen moeten laten zien dan we tot nog toe gedaan hebben dit seizoen. Wat dat aangaat zijn de komende wedstrijden belangrijk; we spelen dan tegen Wilhelmus en GDA, ploegen die ook bovenin meedraaien. Na die twee wedstrijden is duidelijk waar we ongeveer staan.”

Aan Notenboom zal het in ieder geval niet liggen. “Ik ben een spits die vooral sterk is aan de bal. Ik ben een aanspeelpunt die de bal goed vasthoudt en assists geeft. Daarnaast scoor ik ook best vaak. De trainer vertelde me van de week dat ik in twaalf officiele duels dertien keer heb gescoord. Dat is natuurlijk lekker als spots, maar ik leef niet op de goals. Het is wel zo dat ik mezelf een bepaalde druk opleg om te presteren. Zo maakte ik het afgelopen seizoen twintig goals in de competitie en dat aantal moet ik nu natuurlijk weer halen.”

Notenboom is dus kritisch; op zichzelf, op zijn medespelers, maar ook op zijn trainer. “De samenwerking met Pierre bevalt me goed, maar ik ben wel iemand die zijn mening laat horen als ik het niet met hem eens ben. Ik kan me voorstellen dat dit voor een trainer best weleens lastig kan zijn, maar onze discussies verlopen altijd in goede harmonie. Het is altijd leuk om te sparren en ik denk dat ik, doordat ik onderdeel van de groep ben, beter weet wat er onder de spelers leeft. Dat is voor een trainer ook belangrijk om te weten en daarom geef ik dat weleens aan. Zo ben ik kritisch, maar ik doe het alleen maar omdat ik denk dat we er allemaal beter van worden.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12