Afbeelding

De dames van SV Den Hoorn willen dolgraag een trainer en verder met voetballen

sport

Editie: Week 34, Jaargang 20 |

De dames van SV Den Hoorn zijn klaar voor het nieuwe seizoen, ze zoeken alleen nog een nieuwe trainer en enkele sportieve meiden die hun team komen versterken.

DEN HOORN – Voetbal was in Den Hoorn tot vijf jaar geleden een mannensport, maar daar werd toen onder andere door Lisa Kleijweg verandering in gebracht. Momenteel heeft SV Den Hoorn vier meiden- en één damesteam.

Het gaat dus goed met vrouwenvoetbal in Den Hoorn, maar helaas voor het damesteam is er een probleem opgetreden. Hun trainer had geen tijd meer en is ermee gestopt. Zolang er geen nieuwe trainer is, kunnen de dames niet trainen. “We moesten zelf op zoek naar een nieuwe trainer, maar dat is lastig”, weet Lisa Kleijweg (21) inmiddels. Daarnaast zijn sommige meiden na vorig seizoen gestopt, waardoor er nog een ploeg van twaalf dames over is. “En sommige speelsters zijn er, vanwege hun werk, soms niet bij. Dan hebben we er dus net te weinig”, geeft Kleijweg aan. Dames 1 wil dolgraag beginnen aan het nieuwe seizoen. “Want het zou echt zonde zijn als dit ophoudt”, vindt ze. De afgelopen vijf jaar beleefde ze wekelijks veel plezier bij Den Hoorn.

“De voetbal is sowieso heel leuk. Zowel de jongens als de meiden blijven na trainingen en wedstrijden vaak in de kantine hangen. We organiseren bovendien regelmatig feesten.” Wie het damesteam wil komen versterken, hoeft volgens Lisa Kleijweg niet bang te zijn in een team van ‘manwijven’ terecht te komen. “We zijn meer meisje-meisjes.” Sommigen kunnen goed voetballen, anderen iets minder. “Het niveau is dus wat wisselend. We spelen Vijfde Klasse en de gezelligheid staat bovenaan.” Sportieve meiden die Dames 1 van SV Den Hoorn wil komen versterken of wie een keertje mee wil trainen, kan zich aanmelden of meer informatie vragen via e-mailadres lieskley@hotmail.com of papothof@ziggo.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12