Afbeelding

Delftse Hout verliest alles en degradeert

sport

Editie: Week 23, Jaargang 22 |

De spelers van Delftse Hout (in het donkergroene trainingspak) spelen volgend jaar in de eerste klasse, DTB (zwarte shirts) gaat naar de Eredivisie. (foto: Marijn Abbenhuijs)

DELFT - Delftse Hout heren 1 is in de zaterdaghoofdklasse laatste geworden. De Delftse tennissers degraderen daarmee naar de eerste klasse. Een behoorlijke tegenvaller voor het team dat vorig jaar nog als tweede eindigde in hun eerste jaar in de hoofdklasse.

Door: Marijn Abbenhuijs.

“We zijn natuurlijk teleurgesteld over de degradatie”, geeft Ron van der Vlist aan. “We weten dat het niveau in de hoofdklasse hoger lag dan vorig jaar en daar komt bij dat Marc Kuijpers en ik geblesseerd waren. Wij wonnen vorig jaar bijna al onze wedstrijden, dus dat was wel een aderlating. Mijn broertje Koen van der Vlist kwam ons dit jaar versterken om de blessuregevallen op te vangen, maar helaas was alleen zijn toegevoegde waarde onvoldoende. Dan moeten we ook eerlijk zijn en constateren dat het voor het hele team beter is dat we volgend jaar weer in de eerste klasse uitkomen.” Delftse Hout verloor dit seizoen alle confrontaties en maakte daarom nooit echt aanspraak op handhaving in de hoofdklasse. “We hebben wel wat wedstrijden verloren die heel spannend waren, maar die hebben uiteindelijk niet het verschil gemaakt”, geeft Ron toe. “Het is dus ook niet zo dat we het ergens echt hebben laten liggen. Aan de andere kant zijn we vorig jaar niet voor niets tweede geworden en als iedereen fit was geweest, denk ik ook niet dat we hadden hoeven degraderen. Volgend jaar moeten we dan ook zeker voor het kampioenschap in de eerste klasse gaan.”
De voorbereiding van Ron van der Vlist op dat kampioenschap is dan ook al begonnen. “Ik ben nog niet fit genoeg om toernooien te spelen, dus alles staat nu in het teken van fit worden voor de competitie van volgend jaar. Ook in de eerste klasse zal ik worden uitgedaagd, want het niveau in de zaterdagcompetitie wordt nog elk jaar hoger. Marc, Koen en ik zullen het ook een klasse lager gewoon lastig gaan krijgen.” Dat stadgenoot DTB de competitie als kampioen afsloot, was voor Van der Vlist geenszins extra pijnlijk. “Natuurlijk is DTB de concurrent van Delftse Hout, maar in dat team zitten vrienden van ons. Ik gun ze het kampioenschap van harte en ze horen ook absoluut thuis in de Eredivisie.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12