Afbeelding

WTOS voor het eerst tussen de wielerelite

sport

Editie: Week 10, Jaargang 23 |

Het WTOS- tenue, hier tijdens een amateurwedstrijd, is komend seizoen ook te zien bij de elites.

DELFT - De wielrenners van studentenvereniging WTOS gaan dit jaar meedoen aan de clubcompetitie bij de Elites. In een combinatieploeg met het Rijswijkse De Spartaan en het Rotterdamse Ahoy kunnen de toppers van WTOS nu op een hoger niveau strijden.

Door: Marijn Abbenhuijs

“Vier wielrenners van ons, vier van Ahoy, twee van de Spartaan en nog een eenling vormen de ploeg”, legt bestuurslid Tim Foppen uit. “We hebben er de hele winter aan gewerkt en kregen eind januari te horen dat we zijn toegelaten aan de competitie. We beginnen 7 maart met de ronde van Groningen en doen daarna mee aan de ronde van Zuid-Holland, die ook door Delft komt.” Het feit dat WTOS de eliteploeg combineert met Ahoy en De Spartaan zorgt ervoor dat ze ook meteen een sterke selectie hebben staan. Zo worden de WTOS- renners nu bijgestaan door Wouter de Groot, die al veel ervaring heeft in het elitepeloton en zelfs semiprof is geweest. Maar ook de Delftenaren leveren een troefkaart. Thijs Nijveldt won vorig jaar bij de amateurs twee wedstrijden en is klaar voor de stap hogerop. “Ik wil me laten zien op een hoger niveau. Ik was sowieso van plan om mezelf meer te gaan uitdagen op sportief vlak en toen bleek dat dit combinatieteam van de grond zou komen. Als dat niet was gebeurd, zou ik waarschijnlijk bij een andere ploeg als elite gaan rijden. Het is natuurlijk veel leuker om dat in het shirt van WTOS te doen. Wij zijn een vereniging met veel leden, alleen is maar een klein gedeelte daarvan serieus aan het fietsen. Dan is het moeilijk om naar het eliteniveau toe te groeien en wat dat aangaat is het dus speciaal dat we dat nu alsnog met een viertal hebben gedaan. We laten daarmee ook zien dat het mogelijk is en ik hoop dat als we straks misschien ook gaan presteren, we meer leden van WTOS kunnen enthousiasmeren.”

Voordat die prestaties er zijn, zal er eerst nog een tijdje aan het niveau moeten worden gewend. Nijveldt beseft dat hij in eerste instantie als doel moet hebben om de clubcompetitiewedstrijden uit te rijden voordat hij kans maakt om in finales terecht te komen. “We hebben ook een vrij onervaren ploeg”, vertelt Tim Foppen. “Een paar van onze renners was eerst wedstrijdroeier. Iedereen is daardoor wel gewend om hard te trainen, maar in een peloton rijden is een vak apart. Het is wel een voordeel dat alle renners overstappen van de amateurs en niet vanuit de junioren. Dat zorgt ervoor dat we een volwassen ploeg hebben waarin iedereen elkaar wil helpen. Jonge renners zijn vaak alleen maar met zichzelf bezig.” In ieder geval is de deelname aan de clubcompetitie een grote stap in de ontwikkeling van WTOS. “Er zijn de laatste jaren veel renners aan de bovenkant weggevallen bij onze club omdat ze bij de elites wilden gaan rijden”, geeft Foppen aan. “Nu kunnen we ervoor zorgen dat er alleen nog renners bij ons weg hoeven te gaan als ze semiprof kunnen worden bij een continentale ploeg.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12