Afbeelding

Wielrenner Rowan Remmerswaal wil knallen in zijn tweede jaar bij de junioren

sport

Editie: Week 46, Jaargang 20 |

PIJNACKER - Het wielerseizoen is alweer even afgelopen maar toch vult de sport een groot gedeelte van het sportnieuws. Rowan Remmerswaal staat echter boven alle dopingverhalen en wil knallen in zijn tweede wielerseizoen bij de junioren.

“Dit weekend trainen we voor het eerst met de nieuwe ploeg”, vertelt de wielrenner uit Pijnacker. “Vanaf nu focus ik me op Kuurne-Brussel-Kuurne, de eerste wedstrijd van het seizoen. Ik hoop dat ik die wedstrijd mag rijden. Daar wil ik graag goed zijn.” Vorige seizoen was Remmerswaal ’s winters veel in veldritten te bewonderen maar dit jaar kiest hij voor een andere aanpak. “Afgelopen seizoen ben ik wat laat op gang gekomen. Doordat ik veel veldritten heb gereden, was ik vooral explosief en had ik veel kracht. Het ontbrak me alleen aan duurvermogen. Ik heb wel gemerkt dat koersen bij de junioren heel anders is dan bij de nieuwelingen. Daar zijn de wedstrijden een stuk korter en is het blind hard fietsen. Bij de junioren gaat het naast kracht om uithoudingsvermogen en tactiek.

Daarin kan ik nog veel verbeteren. Ik wil ook een betere klimmer worden. Maar er zijn wel meer dingen die beter kunnen. Alles kan altijd beter en daar moet je ook voor gaan.” Alle negatieve publiciteit binnen de wielersport is Rowan natuurlijk niet ontgaan. “Ik vind het echt hartstikke jammer dat het nu steeds over doping gaat”, meent hij. “Heel zonde. Wielrennen is zo’n mooie sport met zoveel historie en heroïek. Want laten we eerlijk zijn, Armstrong was geen pannenkoek. Hij won niet alleen 7 keer de Tour de France doordat hij doping gebruikte. Ik doe het niet. Ik hou vol en sta erboven.” En dus gaat de junior zich de komende maanden samen met Theo Bader richten op de eerste koers van 2013. “Kuurne-Brussel-Kuurne is ook gelijk één van mijn belangrijkste wedstrijden komend jaar. Samen met de meerdaagse internationale wedstrijd in Axel en het Nederlands Kampioenschap. Ik wil me komend seizoen in ieder geval graag verbeteren en hoop mezelf in de kijker van een mooie beloftenploeg te rijden.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12