Afbeelding

Van Daal verlengt sponsoring dames 1 Ring Pass Delft

sport

Editie: Week 18, Jaargang 23 |

Jan Paul van Daal (links) en Ring Pass-voorzitter Bert de Wit.

DELFT - Van Daal Makelaardij heeft onlangs z’n sponsorschap van dames 1 van Ring Pass Delft verlengd.

Met de ondertekening, een stuk taart, een glas bubbels en een hand van voorzitter Bert de Wit verbond Jan-Paul van Daal voor nog eens twee jaar zijn naam aan het eerste damesteam, dat momenteel strijdt voor behoud in de overgangsklasse.
Van Daal, die zelf net als z’n dochters hockeyt, begon ooit bij Ring Pass met het sponsoren van meisjes B1 omdat een dochter van een klant in het team speelde. “Zo ben ik weer een beetje in het hockeywereldje gerold. Als kind speelde ik bij Alecto in Leiderdorp. Toen mijn dochters wilden beginnen met hockey, was het logisch dat ze lid werden van Ring Pass Delft. We wonen er om de hoek”, legt Van Daal uit.

De makelaar vindt de hockeysport een goed doel voor sponsoring. “Er is hier een goede sfeer en een grote betrokkenheid van ouders en vrijwilligers op Ring Pass. Daarnaast vind ik hockey een mooie sport, voor alle leeftijden, in teamverband, technisch en snel. Allemaal waarden die ik als ondernemer ook belangrijk vind.”

Van Daal is regelmatig te vinden langs de lijn als dames 1 thuis speelt. De komende weken zijn extra spannend. Het team staat derde van onder in de overgangsklasse en de volgende twee wedstrijden zijn cruciaal voor lijfsbehoud. Coach Eric van der Pol staat voor de uitdaging de vrouwen boven zich uit te laten stijgen. “We hebben het inmiddels niet meer in eigen hand, maar we gaan natuurlijk voor winst en hopen daarmee de playdown-wedstrijden te voorkomen”, zegt hij.

Dames 1 promoveerde twee jaar geleden van de eerste klasse naar de overgangsklasse, en wist zich hier knap te handhaven. Traditioneel heeft de club een sterke jeugdopleiding. “Deze jeugdtalenten willen we graag laten doorstromen naar ons eerste team”, geeft Van der Pol aan. “Juist dankzij sponsoring kan je als club de juiste faciliteiten creëren voor optimale begeleiding.” De coach weet al een goede invulling voor komend jaar. “We willen beginnen met video-analyse en fysiologische begeleiding van de speelsters. Bijvoorbeeld met behulp van hartslagmeters, zodat we exact weten wanneer iemand zijn maximale prestatie levert en hoe snel je herstelt.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12