Afbeelding

Inschrijving geopend voor kwalificatiewedstrijden IJSTIJD! Winterspelen in Delft

sport

Editie: Week 51, Jaargang 21 |

Zo spectaculair ziet straks de ploegenachtervolging p de DSW Schaatsbaan er uit! Foto Erick Kicken (KVX)

DELFT - Dit Olympisch jaar kunnen de Winterspelen dichtbij huis beleefd worden!
Op de DSW Schaatsbaan op de Beestenmarkt wordt 28 december de lokale selectie gehouden voor de IJSTIJD!-Winterspelen. Kinderen van 10-14 jaar kunnen meedoen aan langebaanwedstrijden, de ploegenachtervolging of ijshockey. Word jij tijdens de lokale kwalificatie geselecteerd, dan mag je op 2 februari, met nog 20 andere schaatstoppers, voor Delft uitkomen tijdens de landelijke finale in het Olympisch Stadion in Amsterdam! Hoe cool is dat!

Het Olympisch Stadion was in 1928 het centrum van de Olympische Spelen in Amsterdam. Speciaal voor het Olympisch jaar 2014 wordt de huidige atletiekbaan daar omgetoverd tot ‘De Coolste Baan van Nederland’. En jij maakt kans om tijdens de IJSTIJD!-Winterspelen op deze unieke ijsbaan te schaatsen en het Olympisch gevoel te beleven!  Laat deze kans niet aan je voorbij gaan en schrijf je meteen in voor de lokale kwalificatiewedstrijden op 28 december van 10-12 uur op de DSW Schaatsbaan in Delft. Tijdens de kwalificatiewedstrijden worden er in totaal 21 kinderen, 10 schaatsers, 10 ijshockeyers en een schaatsambassadeur, geselecteerd. De geselecteerde schaatsers volgen in de maand januari gratis trainingen bij de Delftse KunstIJsbaan Vereniging, zodat zij op 2 februari tijdens de landelijke finale in Amsterdam goed voorbereid de strijd kunnen aangaan tegen circa 21 andere steden uit heel Nederland.

De IJSTIJD!-Winterspelen worden georganiseerd voor kinderen van 10 t/m 14 jaar. Iedereen uit Delft en omgeving kan aan de lokale kwalificatiewedstrijden meedoen, je hoeft dus niet al lid te zijn van een schaatsvereniging. Kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar kunnen meedoen aan het onderdeel  schaatsen. Uit deze groep worden 5 jongens en 5 meisjes gekozen voor de landelijke selectie. kinderen in de leeftijd van 13-14 jaar kunnen meedoen aan het onderdeel ijshockey. Ook hier worden uiteindelijk 5 jongens en 5 meisjes gekozen voor de landelijke selectie.

De Delftse KunstIJsbaan Vereniging Delft , DKIJV, organiseert de lokale kwalificatiewedstrijden schaatsen in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Schaats Bond, KNSB, en de DSW Schaatsbaan. Maak kans op deze unieke ervaring en schrijf je snel in via info@schaatsbaandelft.nl. Iedereen die zich inschrijft ontvangt in de week vóór 28 december per mail uitgebreidere informatie over de opzet van de kwalificatiewedstrijden.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12