Gigi Vermeer (rechts) heeft alle vertrouwen in een mooi seizoen.
Gigi Vermeer (rechts) heeft alle vertrouwen in een mooi seizoen. "Promotie is het doel. Alles ligt heel dicht bij elkaar in deze poule en als we de ingezette lijn volhouden, gaan we zeker nog veel punten pakken. (foto: Roel van Dorsten)

Basisklant Gigi Vermeer hoopt op promotie met ‘zijn’ Vitesse Delft

sport

DELFT - Voor Vitesse Delft is er veel aan gelegen om in het jubileumjaar de stap naar de eerste klasse te zetten. Middenvelder Gigi Vermeer heeft er alle vertrouwen in dat zijn ploeg hiertoe in staat is. 

Door: Alphons de Wit jr. 

Afgelopen zondag werd knap gelijkgespeeld tegen koploper Oliveo. “Met acht punten uit zes wedstrijden is de competitiestart niet helemaal zoals we dat hadden gehoopt, maar de sfeer is goed. We hadden de stijgende lijn te pakken, maar twee weken geleden viel het tegen bij Monster. Afgelopen zaterdag speelden we gelijk tegen de koploper.”
In het veld genoot Vermeer van de wedstrijd. “Want het ging steeds maar op en neer. Wij vielen het meest aan, maar zij kwamen er vanuit de counter regelmatig gevaarlijk uit. Halverwege de eerste helft scoorden zij uit een afgeslagen corner en creëerden wij nog best wat kansen. Uiteindelijk scoorde Duncan Sjerp in de tweede helft de gelijkmaker en helaas werd daarna nog een goal van ons afgekeurd vanwege buitenspel. In mijn ogen was het niet helemaal terecht, maar helaas is er niks meer aan te doen.”

Eerste elftal
Vermeer zit inmiddels voior het derde jaar bij de selectie op sportpark Tanthof-Zuid. “In mijn eerste jaar speelde ik mijn wedstrijden in het tweede en pikte ik zo nu en dan een paar minuutjes mee bij één. Vorig jaar zat ik definitief bij het eerste elftal en kwam ik gedurende het seizoen ook steeds vaker in het elftal. Dit seizoen ben ik op de wedstrijd tegen CION na alle wedstrijden in de basis gestart.”
En dat is best bijzonder. “Want ik loop al vanaf de F4 bij de club rond; dan is het een heerlijk gevoel om bij het eerste elftal te horen. Uit mijn eigen lichting ben ik de enige jongen die het zover heeft geschopt. Wel heb ik in de jeugd en het beloftenelftal al samengespeeld met jongens als Duncan Sjerp, Hamza el Khaddouri en Pepijn Snel en kende ik verschillende jongens van de jeugdkampen. Doordat ik een echte Vitesse-jongen ben, werd ik snel en goed in de selectie opgenomen. Wat ook een leuk detail is, is dat ik in de jeugd ook training heb gehad van Rick Burgering, met wie ik nu samenspeel.”

Trouwste supporter
Daarbij kijkt er altijd iemand met de sportieve prestaties van de 21-jarige middenvelder mee. “Mijn vader Ed is al van jongs af aan mijn meest trouwe supporter. Hij is in de jeugd ook altijd trainer of assistent-trainer geweest. Nu ik bij het eerste zit is zijn missie volbracht. Daarnaast is hij misschien wel het meest kritisch op mijn spel, want hij vergelijkt me met zichzelf toen hij nog voetbalde. Toen ik afgelopen zaterdag drie aardige kansen miste, kreeg ik het wel van hem te horen. Het is natuurlijk heel fijn dat hij zo meeleeft.”
Ook vanuit de technische staf wordt hij gesteund. “Ronald Hes praat zo nu en dan met me, maar assistent Chris Treling doet dat vaker. Hij geeft me tips, zegt dat ik me vooral op mijn eigen spel moet focussen en geeft me een goed gevoel. Als je ziet op welk niveau hij heeft gespeeld, is het alleen maar fijn om van zo iemand te leren.”
Vermeer is dit seizoen de nummer 10 van Vitesse Delft. “Op die positie komen mijn kwaliteiten goed naar voren. Zo ben ik snel op de eerste meters, heb ik veel diepgang in mijn spel en heb ik een aardige conditie. Doordat ik veel in de hoeken duik, dwing ik de tegenstanders te kiezen en dat kan nog weleens tot kansrijke situaties voor ons leiden. Verder kan ik me aan de andere kant ook in een tegenstander bijten. In beide gevallen, of ik nu achter hen aanloop of zij achter mij, kan ik me voorstellen dat het niet fijn is om tegen me te spelen. Door mijn diepgang heb ik ook wel wat scorend vermogen, maar dat is nog voor verbetering vatbaar. Vooralsnog ben ik dit jaar ongelukkig: een goal werd afgekeurd vanwege buitenspel, terwijl tegen Verburch een bal duidelijk over de lijn was, maar niet werd geteld.”

Derbyday
Aanstaande zaterdag zou een mooi moment zijn voor de eerste seizoensgoal van de aanvallende middenvelder. Dan staat de thuiswedstrijd tegen DHC op het programma. “En dat is wel iets dat aardig leeft binnen de club. We spelen voor het eerst in de geschiedenis in clubverband tegen ze en van oudsher zijn het toch wel de twee grootste clubs van Delft. Ik kijk dus uit naar die wedstrijd en denk ook dat we zeker een goede kans hebben om te winnen.”
Uiteindelijk hoopt Vermeer dat zijn club dit seizoen promoveert. “Ik denk dat een plek in de top vijf zeker tot de mogelijkheden behoort en als dat zo is, vind ik dat we in elk geval voor promotie moeten gaan, of dat nu als kampioen of via de nacompetitie is.”
Zelf zit Vermeer voorlopig nog op zijn plek bij Vitesse Delft. “Met een vertrek ben ik voorlopig ook helemaal niet bezig; Vitesse is mijn club.”