Op zondag 17 december is het weer tijd voor het jaarlijkse Open Delfts Kampioenschap tafeltennis bij ttv DHC, waarbij gekozen is voor een flexibelere toernooiopzet. (Foto: Jeroen Rombouts)
Op zondag 17 december is het weer tijd voor het jaarlijkse Open Delfts Kampioenschap tafeltennis bij ttv DHC, waarbij gekozen is voor een flexibelere toernooiopzet. (Foto: Jeroen Rombouts)

Open Delfts Kampioenschap tafeltennis bij ttv DHC!

sport

DELFT - Op zondag 17 december is het weer tijd voor het jaarlijkse Open Delfts Kampioenschap tafeltennis bij tafeltennisvereniging DHC. Na een onderbreking van een paar jaar, heeft de organisatie dit jaar gekozen voor een flexibelere toernooiopzet. “De bedoeling is om het toernooi iets meer cachet te geven”, aldus toernooileider Jan Peter Leentfaar van DHC.

Door Frank van der Steen

Voorheen organiseerde DHC  een aantal maal het zogeheten DHC-licentietoernooi. Na een onderbreking van een paar jaar, onder andere door niet nader te benoemen externe oorzaken, gaat het toernooi dit jaar verder onder de naam ‘Open Delfts Kampioenschap’. Volgens Jan Peter een beslissing met meerdere redenen: “Enerzijds willen we het toernooi iets meer cachet geven, anderzijds willen we wat flexibeler zijn in de toernooiopzet. Dit jaar delen we de deelnemers bijvoorbeeld niet in op licentie, maar op hun zogeheten rating. Dit is een indicatie van de speelsterkte van de spelers, die verandert met elke wedstrijd die ze spelen. Het komt erop neer dat de rating een nauwkeuriger niveau aangeeft dan de licentie.”

Sterkteklassen
Het deelnemersveld is dit jaar groter dan voorheen. “We hebben vanaf dit jaar een nieuw maximum van 48 spelers. Dit hebben we omdat we sinds de DHC-dames enige tijd geleden de eredivisie bestormden, momenteel over 8 tafels beschikken!” De opzet van dit jaar zorgt ervoor dat de deelnemers het tegen spelers van hun eigen niveau opnemen. “We streven naar vier sterkteklassen zodat iedereen zoveel mogelijk tegenstanders van eigen niveau treft. Die worden dan ingedeeld in zogeheten meerkampen (poules), met waar nodig binnen die sterkteklassen nog kruisfinales. Per sterkteklasse zijn er prijzen voor tenminste de twee hoogst geëindigde deelnemers. De winnaar van elke sterkteklasse mag zich gedurende een jaar Open Delfts Kampioen noemen!”   

Opzet
Het toernooi vindt plaats in de zaal van ttv DHC, Poptahof Noord 448 in Delft. In de kantine van DHC kunt u terecht voor diverse dranken en versnaperingen. Er wordt deze dag alleen enkelspel gespeeld. Wedstrijden worden gespeeld volgens NTTB-reglement, alles best of five tot elf punten. In ieder geval de poulewedstrijden worden door de deelnemers volgens meerkampschema geteld. Er wordt gespeeld op acht tafels met witte ballen die zijn goedgekeurd voor NTTB-wedstrijden. Inschrijven is per email mogelijk via toernooi.dhc@gmail.com en kost negen euro per deelnemer. Dit bedrag dient gelijktijdig met de inschrijving overgemaakt te worden. De inschrijving zal sluiten op donderdag 14 december. “Het is nog ruim anderhalve maand tot het toernooi en de inschrijvingen lopen inmiddels gestaag binnen. Wij hebben er zin in en gaan ervan uit dat we ook deze keer weer een leuk en gezellig toernooi kunnen organiseren voor de deelnemers!” 

Voor meer informatie over het Open Delfts Kampioenschap tafeltennis bij DHC kunt u natuurlijk terecht op de website www.tafeltennisdhc.nl