DHC speelt alweer meer dan 35 jaar tot ieders tevredenheid aan de Poptahof Noord. (Foto: PR)
DHC speelt alweer meer dan 35 jaar tot ieders tevredenheid aan de Poptahof Noord. (Foto: PR)

Tafeltennisvereniging DHC Delft zoekt oud-leden

Algemeen

DELFT - Tafeltennisvereniging  (ttv) DHC in Delft is opgericht op 4 september 1946 en bestaat dus al 75 jaar.  Na zoveel jaar van bestaan mag zij trots haar 75-jarig vieren.

 ttv DHC sluit haar jubileumjaar dan ook af met een groot feest voor alle leden en oud-leden.

Korte geschiedenis
Ttv DHC is opgericht op 4 september 1946 en ontstaan door initiatieven vanuit de voetbalvereniging DHC. ttv DHC heeft in haar bestaan veel verschillende speellocaties gehad. De allereerste speellocatie was in de werkplaats van fietsenhandel Jan van de Brink aan de Beestenmarkt. Daarna volgde in rap tempo het Laantje van Vollering, het Patronaatsgebouw aan de Raamstraat tot zelfs de zolder van Nusantara. Dit alles had als oorzaak dat aan een tafeltennisvereniging geen speelzaal beschikbaar kon worden gesteld. Tafeltennis stond namelijk niet als sport vermeld in de Gemeentelijke voorschriften van zaalverhuur. Wij kunnen dit bijna niet meer voorstellen, maar het was echt zo. Pas in 1970 vestigde ttv DHC zich met een gehuurde sportzaal en eigen kantine uiteindelijk in het Poptahof. In 2014 betrok zij nog geen 50 meter verderop de hypermoderne accommodatie van de Parkschool met wederom een schitterende eigen kantine en prachtige zaal.

Hoogtepunten
De historie van DHC kent sportief gezien veel hoogtepunten. Zo speelde in de jaren tachtig DHC op het hoogste landelijke niveau in de Heren Eredivisie. Een bijkomstig gevolg was dat tafeltennis in Delft zo populair werd dat een ledenstop moest worden ingevoerd. Landelijk gezien was dat heel bijzonder. Nu anno 2022 speelt ttv DHC weer op topniveau met onder andere 2 damesteams die zich goed weten te handhaven in de Ere- en 1e Divisie van de Landelijke Afdeling.  Ondanks corona mag ttv DHC zich ook nog steeds scharen in de top 10 van de grootste tafeltennisverenigingen in de regio. De jeugdafdeling doet het uitstekend en daar zijn wij natuurlijk heel trots op. Ook de aanwas van nieuwe senioren geeft aan dat de vereniging de juiste koers vaart. Een schitterende prestatie. Toch is niets vanzelfsprekend. Wij zijn steeds verheugd nieuwe leden welkom te heten.

Beter worden
Veel vaste leden en natuurlijk studenten, weten ttv DHC eenvoudig te vinden en spelen met plezier wedstrijden of trainen om beter te worden. Reden genoeg dus om het jubileumjaar feestelijk en gezamenlijk af te sluiten. DHC nodigt dan ook met plezier al haar leden en oud-leden uit voor een groots jubileumfeest op zaterdag 3 september 2022.

Inschrijven
Ben je lid of lid geweest: het feestprogramma en mogelijkheid tot inschrijving vind je terug op onze website: https://www.tafeltennisdhc.nl/jubileum-aanmelding.. Vind je het leuk en wil je komen op 3 september 2022, vergeet dan niet je van te voren in te schrijven! En wie over 75 jaar uitgenodigd wil worden: Komen kijken of vrijblijvend een paar keer meespelen dan is dat altijd mogelijk. Aanmelding vooraf is niet nodig.