Op zondag 12 november organiseert de Delftse Bridgeclub Prometheus voor de derde keer een bridgetoernooi voor Unicef. (Foto: Unicef)
Op zondag 12 november organiseert de Delftse Bridgeclub Prometheus voor de derde keer een bridgetoernooi voor Unicef. (Foto: Unicef)

Bridgeclub Prometheus in actie voor Unicef!

Algemeen

DELFT - Al meerdere jaren organiseert Unicef door heel Nederland Harten Troef voor kinderen: een landelijk bridgetoernooi. Op meer dan vijftig plekken doen bridgespelers daaraan mee. Dit toernooi is elk jaar rondom 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind. Op zondagmiddag 12 november organiseert de Delftse Bridgeclub Prometheus deze bridgedrive nu al voor de derde keer!

Op steeds meer plaatsen in Nederland zien we het bridgen voor Unicef groeien. Bridge is een goede hersentraining en geeft ontspanning. De deelnemers hebben een gezellige middag én steunen het goede doel! De leden van Prometheus helpen onder andere mee door het bakken van taarten, het maken van hapjes en het beschikbaar stellen van prijsjes. Voor de prijzentafel wordt er ook een beroep gedaan op lokale ondernemers, waarvan een bijdrage zeer op prijs wordt gesteld. Het bridgetoernooi vindt plaats in Wijkcentrum De Vleugel in Delft.  

Doel
Dit jaar is het doel van Harten Troef het inzamelen van geld voor het project Klimaatslimme dorpen op Madagaskar. Madagaskar is een land met ongeveer 28 miljoen inwoners, waarvan 14 miljoen kinderen. Het is tevens één van de armste landen ter wereld, waarin 78% van de bevolking in armoede leeft. Toegang tot schoon water is zeer beperkt en 42% van de kinderen onder de 5 jaar is ondervoed. Het land wordt hard geraakt door klimaatverandering, waardoor kwetsbare oogsten mislukken en de voedselzekerheid afneemt. De opbrengst van de Unicef-Bridgedrive is een investering in weerbare, duurzame dorpen en een kansrijke toekomst voor kinderen. Het doel is om 20 kwetsbare dorpen klimaatslim te maken door ze toegang te geven tot watersystemen, ecologische toiletten, duurzame elektriciteit en internet. 

Succesvol
Prometheus organiseerde al eerder twee succesvolle Unicef-Bridgedrives. In 2018 werd er ruim 1300 euro opgehaald en in 2019 zelfs 1500 euro! Uiteraard hoopt Prometheus ook dit jaar een mooi bedrag bijeen te brengen. De kosten voor deelname zijn 35 euro per paar en de totale opbrengst van deze middag gaat naar Unicef. 

Voor meer informatie of voor aanmeldingen kunt u een mailtje sturen naar unicef@bridgeclubprometheus.nl. Voor verdere informatie kunt u terecht op www.bridgeclubprometheus.nl.