In Delft organiseert Bridgeclub Prometheus op 18 november een bridgedrive voor het goede doel. (Foto: PR)
In Delft organiseert Bridgeclub Prometheus op 18 november een bridgedrive voor het goede doel. (Foto: PR)

Harten Troef voor UNICEF nu ook in Delft

Algemeen

Voor de vijfde keer organiseert UNICEF door heel Nederland Harten Troef voor kinderen. Op meer dan vijftig plekken, waaronder Delft, zullen bridgespelers rond 20 november, de Dag van de Rechten van het Kind, meedoen aan het landelijke bridgetoernooi.

In Delft organiseert Bridgeclub Prometheus deze bridgedrive op zondagmiddag 18 november in Wijkcentrum De Vleugel. Bridgen voor UNICEF gebeurt op een groeiend aantal plaatsen in Nederland. 'Iedereen die wil kan meedoen', aldus voorzitter Marian Reijmers. 'Bridge is een goede hersentraining en de inspanning geeft ontspanning. Mensen kunnen gezellig samenkomen én het is voor een goed doel. Win-win!'
Tientallen vrijwilligers zijn betrokken bij het organiseren van de bridgedrives in buurtclubs of verenigingsgebouwen. De Nederlandse Bridgebond ondersteunt het evenement. Bijdragen van lokale ondernemers voor prijzen worden zeer op prijs gesteld.
Doel van Harten Troef is het bijeenbrengen van geld voor kinderen, dit jaar specifiek bestemd voor hulp aan vluchtelingenkinderen. Vorig jaar leverden de landelijke bridgedrives ruim 50.000 euro op voor onderwijs aan kinderen. 'We zijn erg blij met de enorme inzet en dit bijzondere bedrag, afkomstig uit heel Nederland én Aruba', aldus Nancy Hoogendorp van UNICEF Nederland.
Het is niet alleen voor het eerst dat Bridgeclub Prometheus deze drive organiseert, het is ook de eerste keer dat de Unicefdrive in Delft plaatsvindt! De totale opbrengst van deze middag gaat naar Unicef. 'We hopen een mooi bedrag bijeen te brengen en daarnaast hopen we er een gezellige middag van te maken die voor herhaling vatbaar is. Wie weet organiseren we dan volgend jaar de 2e Delftse Unicefdrive!', aldus Marian Reijmers. Het bridge-evenement in Wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4. begint om 13.30 uur. Prijsuitreiking: 17.15 uur. Zie ook: www.unicef.nl/bridgedrive