<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Jeroen de Bruijn van Jumbo Buitenhof oogst een pompoen. (Foto: PR)
Jeroen de Bruijn van Jumbo Buitenhof oogst een pompoen. (Foto: PR) (Foto: )

Acties voor behoud Kindertuinen Delft

Het bericht in Delft op Zondag van 23 september over het mogelijke verdwijnen van Kindertuinen Delft heeft onthutste reacties opgeleverd. "Dit mag toch niet gebeuren", is de tendens. Gelukkig blijft het niet bij woorden alleen maar wordt er ook actie ondernomen.

Stichting Kindertuinen Delft bestaat uit vier tuinen, genaamd Boterbloem, Goudsbloem, Sleutelbloem en Zonnebloem. Ieder seizoen, van april tot oktober, leren zo'n 250 kinderen in de leeftijd 8 tot 12 jaar over de natuur en haar wonderbaarlijke processen De kinderen 'bezitten' gedurende het seizoen allemaal een eigen stukje grond, waar ze met hulp van vrijwilligers groenten en bloemen telen. Maar de toekomst van die 'magische paradijsjes' is in gevaar. De gemeente draaide de geldkraan dicht en nu moet het budget om de kindertuinen draaiend te houden, elders vandaan komen.

Crowdfunding
De Stichting kindertuinen Delft is daarom gestart met een crowdfundingscampagne voor financiering van het tuinseizoen 2019. "Op zaterdag 20 oktober organiseren we een feestmiddag op de kindertuin 'De Sleutelbloem' met speurtocht", vertelt Bruun van der Steuijt. "Kom langs en geniet mee van spelletjes, activiteiten, hapjes & drankjes, lol & plezier!" Het adres van 'De Sleutelbloem' is Linnaeuspad 3A, 2616 LT Delft. De website voor de crowdfunding campagne is https://voorjebuurt.nl/nl/projects/kindertuinendelft. Via deze website kan gedoneerd worden."

Ondernemers in actie
Het bericht in Delft op Zondag bracht ook ondernemers in actie. "Naar aanleiding van het artikel hebben wij meteen contact opgenomen met de organisatie van de Kindertuinen", vertelt Jeroen de Bruijn van Jumbo Buitenhof. "Deze mogen natuurlijk niet verdwijnen. Wie heeft er vroeger nou geen schooltuin gehad? Niet alleen Jeroen, maar ook zijn collega's van de drie andere Jumbo supermarkten in Delft gaan Kindertuinen Delft actief ondersteunen: "Wij zorgen met de vier Delftse Jumbo's voor de komende drie jaar voor alle koffie en thee voor de vrijwilligers en limonade voor de kinderen na afloop van het tuinieren."

Pompoenen
Vanuit de tuinen staat daar ook iets tegenover: "In ruil hiervoor ontvangen wij ieder jaar in iedere Jumbo de grootste pompoen die de tuinen hebben gekweekt. Deze stellen wij tentoon in onze winkels in combinatie met bijvoorbeeld artikelen voor Halloween."
Het blijft niet bij pompoenen alleen: "Ook zamelen wij in alle vier de winkels gedurende één maand per jaar emballagebonnen in bij onze flessenautomaten waarvan de opbrengsten geheel ten gunste van de Kindertuinen komen." De Kindertuinen hebben hun deel van de deal al gedeeltelijk ingelost.
Op 28 september haalde Jeroen twee pompoenen op voor Jumbo Buitenhof en Jumbo Tanthof. Een karweitje waar hij zichtbaar plezier in had: "Ik mocht zelf de 'navelstreng' doorknippen." De supermarktondernemers hopen dat hun initiatief navolging krijgt: "Aan wie geven wij het stokje door, zodat de actie weer een vervolg krijgt?"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Vandaag zijn de Europese Parlementsverkiezingen 2019. Heeft u ook gestemd?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>