Afbeelding

Een houten tuinhuis met Douglas hout geeft zekerheid

Partnerbijdrage

Een houten tuinhuis kan een waardevolle aanvulling zijn op de functionaliteit van jouw tuin. Je creëert hiermee een extra ruimte waar je dingen in kunt opslaan. Een tuinhuis doet zo dienst als een extra schuur, waar je fietsen, maaimachines, harken of overige tuinspullen in kunt opslaan. Een tuinhuis kan echter nog zoveel andere functies hebben. Wanneer het tuinhuis voldoende ruimte biedt, kun je deze ombouwen tot kantoorruimte. Steeds meer mensen werken vanuit huis en ondervinden hinder door drukte thuis. Een extra kantoorruimte in de achtertuin biedt dan uitkomst. Zo hoef je niet ver te reizen voor je werk, maar ben je toch even uit het huis. Een houten tuinhuis kan ook gebruikt worden als atelier, waar je jouw creativiteit vrij kunt laten stromen. Genoeg bestemmingen zijn er te bedenken, waardoor een tuinhuis een waardevolle investering is.

Douglas tuinhuis uitkiezen

Een Douglas tuinhuis is een tuinhuis dat is gemaakt uit erkend Douglashout. Douglas hout is afkomstig van de Douglas spar en geeft hout dat stevig en van uitstekende kwaliteit is. Dit hout leent zich bij uitstek voor het bouwen van tuinhuizen, door de duurzaamheid en sterkte. Het hout is ideaal om mee te werken, zeker voor projecten in de tuin. Wanneer je wilt profiteren van een natuurlijke uitstraling, dan is Douglas hout uitermate geschikt. Wanneer het onbewerkt blijft, krijgt het met de jaren een fraaie, grijze patinalook. Zowel een klassiek als modern ontwerp is met Douglas hout te realiseren, waardoor je eindigt met een prachtig en functioneel tuinhuis dat perfect dienstdoet voor de doeleinden waarom je een tuinhuis wilt plaatsen. Douglas hout is de aangewezen houtsoort voor het bouwen en installeren van tuinhuizen in de achtertuin. Je kunt er verschillende kanten mee op, waarna je beschikt over een stevige constructie, die jarenlang meegaat.

Douglas hout voor tuinhuis

Wanneer je op zoek gaat naar een tuinhuis, kan het aanbod overweldigend zijn. Vaak weet je nog niet goed welke houtsoort je wilt kiezen.  Populaire keuzes die doorgaans bovenaan de lijst van favoriete houtsoorten staan, zijn zowel Lariks hout als Douglas hout. Ondanks dat beide populair zijn, zijn er toch duidelijke verschillen tussen beide houtsoorten te noemen. Het Douglashout is afkomstig uit Noord-Europa en heeft een warme, roodbruine kleur. Ook biedt het Douglas hout een levendige en natuurlijke uitstraling. Het hout is zacht van structuur en kan daardoor eenvoudig worden bewerkt en voor uiteenlopende toepassingen worden gebruikt. Een tuinhuis is daarom eenvoudig met Douglas hout te maken. Lariks hout heeft een lichtere en gelere kleur dan Douglashout, met een verfijndere structuur. Beide houtsoorten zijn daarentegen duurzaam en beschikken over een lange levensduur.

Mogelijkheden met Douglas hout

Een Douglas tuinhuis is stevig en duurzaam en zal daarom niet snel in rook opgaan. Douglas hout is betaalbaar en daardoor een uitstekende optie, wanneer je een tuinhuis wilt laten bouwen. Daarnaast heeft het een prachtige uitstraling, waardoor het tuinhuis ook esthetisch aangenaam is om naar te kijken. Met Douglas hout zijn de mogelijkheden eindeloos, waardoor je zelfs een overkapping kunt maken aan het tuinhuis vast. Zo kun je zowel binnen werken, als even buiten genieten van de tuin tijdens een welverdiende pauze.