Afbeelding
Foto: Esther de Cuijper

Expositie: Cultuurhuis Vertelt verhalen uit Delft

Algemeen

Bij DOK Voorhof, aan de Duke Ellingtonstraat 203, zie je in maart en april 15 prachtige werken geïnspireerd op Jan Schoonhoven (1914 – 1994), gemaakt door de vrouwen van het Creatief Atelier Cultuurhuis. Kom je ook een kijkje nemen?

De Delftse kunstenaar Jan Schoonhoven liet zich inspireren door details uit het straatbeeld van Delft, zoals hekjes en dakpannen. Die geometrische vormen zette hij in herhaling, waardoor het bijzonder werd. Lichtval en schaduw speelden hierbij een belangrijke rol.
Maaike Kalkhoven, coördinator van het Creatief Atelier: “De WhatsApp groep van de vrouwen van het Creatief Atelier ontplofte de afgelopen periode van de foto’s met patronen die ze opeens overal zagen, in walnoten, bandensporen op de bouwplaats, bakstenen, lamellen, stoeptegels en nog veel meer!”
Naast de kunstwerken zijn er foto’s en quotes van de vrouwen te zien over het werk en het proces erachter. De expositie is te zien tijdens openingstijden van DOK Voorhof. Check www.cultuurhuisdelft.nl voor meer info of volg Cultuurhuis op Instagram @cultuurhuisdelft