Afbeelding

WWF-Earth Hour: beleef het met een lampionnentocht in Delft

Algemeen

DELFT - Op zaterdag 23 maart om 20.30 uur is het Earth Hour. Maak je mooiste lampion en loop vanaf station Delft mee in de lampionnentocht voor jong en oud. Samen met de WWF Panda loop je naar een iconisch gebouw in Delft waar de verlichting om stipt 20.30 uur uit zal gaan. Welk gebouw dat hoor je na je aanmelding, maar eerder ging de verlichting van de Oostpoort, het Stadhuis, de Oude Kerk en de Nieuwe Kerk al uit. Dat gebeurt niet alleen in Delft, wereldwijd doen miljoenen mensen, bedrijven en gemeentes een uur lang het licht uit doen om aandacht te vragen voor de natuur en het klimaat. De Eiffeltoren, de piramides van Gizeh, The Opera House in Sydney, de Euromast, de Erasmusbrug en nog veel meer bekende plekken doen een uur lang het licht uit.

Veel mensen doen ieder jaar met Earth Hour een uur lang thuis de verlichting uit en steken kaarsjes aan. In Delft heb je de kans om met een lampionnentocht mee te lopen. Knutsel je eigen lampion en loop samen met de panda naar een gebouw in de binnenstad. Deelnemers verzamelen om 19.45 bij station Delft en de groep vertrekt om 20.00. Aanmelden kan gratis via dit formulier.

WWF-Earth Hour begon in 2007 in Sydney als kleinschalige actie die aandacht vraagt voor klimaatverandering. In de jaren daarna is het uitgegroeid tot ’s werelds grootste beweging voor bescherming van de natuur. Vorig jaar namen miljoenen mensen, bedrijven en organisaties deel in ruim 190 landen. Het Wereld Natuur Fonds (WWF) is de drijvende kracht achter het initiatief, maar inmiddels worden in het hele land spontaan evenementen georganiseerd; van diners in het donker tot lampionnentochten met de kinderen. 

Het Wereld Natuur Fonds (WWF-NL) is een van de grootste internationale natuurbeschermingsorganisaties. Ze streven ernaar de prachtige rijkdom aan dier- en plantensoorten op aarde te beschermen. Samen met anderen willen ze een wereld tot stand brengen waarin mens en natuur in harmonie leven. Kijk voor meer informatie over de projecten dichtbij en ver weg op: www.wwf.nl.