Afbeelding

5 voordelen van een batterij voor zonnepanelen

Partnerbijdrage

Duurzaamheid neemt een steeds belangrijkere rol in binnen de zakelijke markt. Zonnepanelen zijn ideaal voor het opwekken van groene energie. Door zonne-energie op te slaan met een batterij voor zonnepanelen kun je effectief gebruik maken van overtollige energie. Lees snel verder voor de vijf voornaamste voordelen van een batterij voor zonnepanelen. 

1. Een aanzienlijke besparing op de energiekosten

Als ondernemer speelt de flinke besparing op de energiekosten een belangrijke reden om een zakelijke batterij aan te schaffen. Door het energieopslag systeem kun je zonne-energie opslaan gedurende de daluren. Op dat moment zijn de tarieven lager. Vervolgens pas je de energie toe op het tijdstip dat de tarieven hoog zijn. Deze gemakkelijke truc levert enorm veel voordeel op. 

2. Maak de stroomvoorziening betrouwbaar

Stroomuitval is op elk moment lastig, maar vooral gedurende werktijden. Verwacht wordt dat door de opkomst van groene energie als zonnepanelen en windturbines het stroomnet onzekerder kan worden. Een zakelijke batterij is in dat geval een handige noodstroomvoorziening. Het bedrijfsproces blijft soepel draaien, zelfs gedurende een onverwachte stroomstoring. 

3. Maak slim gebruik van je energieverbruik

Door een zakelijke batterij toe te passen, gebruik je de stroom op het moment dat jij het kunt gebruiken. Je kunt het stroomverbruik op deze manier plannen en in vergaande mate optimaliseren. Dit maakt de bedrijfsprocessen goedkoper en efficiënter. 

4. Flexibel energiecontracten afsluiten

Met een zakelijke batterij speel je gemakkelijk in op de fluctuerende energietarieven. Het bewaren van elektriciteit in een termijn met een voordelig tarief en het gebruiken van de stroom wanneer de prijzen juist aan de hoge kant zijn, maakt dat je de elektriciteit strategisch kunt inzetten. Bij het verkopen en kopen van elektriciteit profiteer je op deze wijze van veel voordeel.

5. Netverzwaring is niet noodzakelijk

Zakelijke batterijen zorgen ervoor dat netverzwaringen minder snel nodig zijn. Zo krijg je niet te maken met een kostbare investering in een uitbreiding van het elektriciteitsnet, maar plaats je simpelweg een zakelijke batterij. Naast de directe financiële voordelen zorgt dit ook voor een kleinere impact op het milieu. Als bedrijf kun je namelijk groeien zonder extra belasting voor de bestaande infrastructuur, met toepassing van groene zonne-energie.

Subsidies bij een zakelijke batterij

Geïnteresseerd in het investeren in een batterij voor zonnepanelen? De Nederlandse overheid stimuleert de toepassing van duurzame oplossingen. Daarom heb je onder meer recht op fiscale voordelen, zoals de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), Subsidie Jonge Landbouwers (JOLA) of Energie investeringsaftrek (EIA). Zo is de investering financieel nog aantrekkelijker. Laat je door specialisten als PV-projecten inlichten over de verschillende mogelijkheden bij een zakelijke batterij voor zonnepanelen.