Afbeelding

Kapotte smartphone herstellen in plaats van vervangen de nieuwe norm

Partnerbijdrage

Overheidsinstellingen, ondernemers en particulieren werken aan een duurzamer wereld. Niet alleen in Nederland, ook elders in de wereld. We proberen onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden. Hiertoe heeft men verschillende mogelijkheden. Denk niet alleen aan het gebruik van zonnepanelen op het dak, of de investering in een elektrische auto. Het kan ook kleiner! Laat bijvoorbeeld een Samsung reparatie bij ThePhoneLab in Den Haag uitvoeren, wanneer er een barst zit in het scherm van je smartphone. Het was voorheen niet ongebruikelijk om bij het verlopen van een abonnement direct een nieuw toestel te kopen. Zeker, wanneer het oude toestel beschadigd was. Het past niet meer bij de duurzame leefstijl die veel Nederlanders aanhangen. Het vervangen van een gebarsten scherm is slechts een van de opties die je hebt bij het laten uitvoeren van een reparatie. 

Verschillende reparaties aan een kapotte smartphone 
Naast het kapotte scherm van je telefoon repareren, kan ook het vervangen van de accu na twee of drie jaar interessant zijn. Een intensief gebruik van een telefoon maakt dat de accu steeds minder krachtig is; vaak ben je halverwege de dag een groot deel van diens capaciteit verloren. Het ergert mensen, wanneer zij hun telefoon al aan het eind van de middag aan de oplader moeten leggen. Door de accu te vervangen, een relatief goedkope reparatie aan een smartphone, heb je weer tijden plezier van het toestel. 

Ook schade aan de connector van je smartphone los je op met een reparatie. De connector wordt gebruikt voor het opladen van de telefoon, het koppelen van je telefoon aan een laptop, enzovoorts. Een goede werking is essentieel! 

Voordelen van een lokale reparateur 
Eerder werd de organisatie ThePhoneLab genoemd. Het is een lokale reparateur, waarvan het inschakelen je verschillende voordelen biedt ten opzichte van het inleveren van je toestel bij een provider of producent. Denk bijvoorbeeld aan het feit, dat je het kapotte toestel bij het uit laten voeren van een reparatie in veel gevallen binnen dertig minuten terug hebt. Zo hoef je hier nooit lang op te wachten! 

Daarnaast worden reparaties aan kapotte smartphones op basis van no cure, no pay uitgevoerd, met een gratis diagnose vooraf. Lukt het niet om het toestel te herstellen? In dat geval betaal je niets voor het uitgevoerde werk. Een hele goede reden om je telefoon bij zo’n lokale reparateur in te leveren bij schade.