Afbeelding

De voordelen van een elektrische kachel

Partnerbijdrage

Waar kan jij wel wat extra warmte gebruiken? In je woonkamer, je badkamer of in je schuur? Het maakt niet uit om welke ruimte het gaat, er is altijd een geschikte elektrische kachel te vinden. Elektrische kachels hebben namelijk veel voordelen. Benieuwd? In dit artikel zetten we ze voor je op een rij.

Wat zijn elektrische kachels?

Waar denk jij aan bij een elektrisch kachel? Grote kans dat je aan een kleine en verplaatsbare verwarming denkt, die vooral dienst doet als bijverwarming. Maar wist je dat er daarnaast ook vaste elektrische kachels zijn? Die worden steeds populairder. Bijvoorbeeld mooie strakke infraroodpanelen.

Wat voor soorten elektrische kachels zijn er?

Er zijn een heleboel verschillende elektrische kachels. Dit zijn de meest gebruikte:

  • Keramische kachel
  • Radiatorkachel
  • Ventilatorkachel
  • Convectorkachel
  • Straalkachel
  • Infraroodkachel

Hoe werkt een elektrische kachel?

De overeenkomst tussen alle verschillende elektrische kachels is dat ze een verwarmingselement hebben en deze zet stroom omzet in warmte. De kachels verschillen van elkaar in de manier waarop ze de warmte afgeven. Bijvoorbeeld door warme lucht uit te blazen of door straling.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Vroeger werden elektrische kachels alleen als bijverwarming gebruikt. Het was simpelweg te duur om voor je hoofdverwarming voor elektrisch te kiezen. Dat is echter flink aan het veranderen. Gas wordt duurder en elektriciteit steeds goedkoper (en duurzamer!). Bovendien worden elektrische kachels steeds zuiniger. Hierdoor zien we dat steeds meer huishouden voor elektrische hoofdverwarming kiezen.

De voordelen

Dit zijn de belangrijkste voordelen van elektrisch verwarmen.

1: Makkelijk in gebruik te nemen

Een elektrische kachel is ontzettend makkelijk. Er zijn vaste elektrische kachels die geïnstalleerd moeten worden, maar een groot deel is meteen klaar voor gebruik. Daarbij is het letterlijk alleen maar uitpakken, de stekker in het stopcontact steken en genieten van de warmte. Makkelijker kan niet. Ook een vaste elektrische verwarming is makkelijk te installeren. Er komt geen ingrijpend kluswerk bij kijken. Enkel ophangen en je bent klaar.

2: Makkelijk te verplaatsen

Nog een groot voordeel van losse elektrische kachels: ze zijn enorm makkelijk te verplaatsen. Stekker eruit, optillen en de stekker er weer in. En zwaar zijn ze zeker niet.

3: Snel warm

Hoe vervelend is het als je eerst nog een tijd zit te bibberen als je de verwarming al hebt aangezet? Met elektrische kachels heb je hier geen last van. Zodra je de kachel aan zet, geeft deze direct warmte af.

4: Elektrisch verwarmen heeft de toekomst

Elektrisch verwarmen wordt de norm in de toekomst. We moeten steeds minder gas gaan gebruiken en elektriciteit is met stip het beste alternatief en ook nog eens het goedkoopst. En de verwachting is dat elektriciteit de komende jaren nog veel goedkoper wordt in vergelijking met gas.

5: Duurzame keuze

Elektrisch verwarmen is een duurzame keuze. Steeds meer elektriciteit wordt duurzaam opgewekt en dit zal in de toekomst alleen maar blijven toenemen.

6: Perfecte combinatie met zonnepanelen

Elektrisch verwarmen is een perfecte combinatie met zonnepanelen. Steeds meer huishoudens stappen over op zonnepanelen omdat de aanschafkosten flink gedaald zijn en het rendement juist is gestegen. Ook willen we natuurlijk duurzamer leven en besparen op onze energierekening. Met de combi van elektrisch verwarmen en zonnepanelen zit je helemaal goed. Je draagt bij aan een beter milieu en je energierekening gaat flink omlaag.

7: Veilig

Bij elektrisch verwarmen heb je niet te maken met gas en het risico op een CO-vergiftiging (ook wel koolstofmonoxidevergiftiging genoemd). Dat maakt het een veilige manier van verwarmen.

8: Ook geschikt voor minder goed geïsoleerde ruimtes

Wil je een ruimte verwarmen die niet goed geïsoleerd is? Dan is elektrisch verwarmen een uitkomst. Je kiest dan het beste voor infraroodverwarming. Hiermee verwarm je namelijk niet de lucht in de ruimte, maar personen en objecten. Zo verlies je veel minder warmte.

9: Zeer weinig onderhoud

Niemand zit te wachten op nog meer onderhoudsklusjes in huis. Daarom is elektrisch verwarmen ideaal. Je hebt er vrijwel geen onderhoud aan. Jaarlijkse controles (zoals bij een cv-ketel) zijn ook niet nodig. Dat bespaart je weer kosten.

Makkelijk en snel een elektrische kachel bestellen?

Wil je makkelijk en snel een elektrische kachel bestellen? Heuts heeft een groot assortiment. Via hun website vind je gemakkelijk de kachel die je zoekt. Kom je er zelf niet uit? Dan adviseren ze je graag persoonlijk (telefonisch of via de chat).