Afbeelding

Eerste klimaatdak in Delft komt op sporthal De Buitenhof

Algemeen

DELFT - Coöperatie Deelstroom Delft gaat op het dak van de sporthal de Buitenhof een eerste klimaatdak realiseren. Dit is een combinatie van zonnepanelen met sedumbeplanting. Alle Delftenaren rond dit sportcomplex kunnen meedoen door een stukje van de zonnepanelleninstallatie te financieren. Zo profiteer je van de voordelen van zonne-energie, zonder zelf panelen op je dak te hoeven leggen. Deelstroom Delft regelt alles verder. Sinds 5 oktober staat de inschrijving open. Wees er snel bij, als je graag bijdraagt aan groene energie!

Op het dak van de Sporthal De Buitenhof komen maar liefst 432 zonnepanelen waar je een deel van kunt kopen. De opgewekte energie wordt deels verrekend met je eigen energierekening. De collectieve zonnedaken van Deelstroom zijn voor alle Delftenaren en omwonenden die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen omdat ze huren, in een monument wonen, het dak niet goed georiënteerd is of omdat er een mooie grote boom te veel schaduw over het dak werpt. Heb je al zonnepanelen maar wek je nog niet voldoende eigen energie op of heb je gewoon geen zin om dit allemaal voor je eigen dak uit te zoeken, ook dan kun je meedoen.

Projectleider Piet van Lingen: “Dit dak is zeer geschikt voor voor zonnepanelen, het heeft een groot oppervlak en weinig obstakels. We hebben de zonnepanelen zo verdeeld dat  het dakoppervlak zo goed mogelijk wordt benut. Daarbij houden we rekening met de schaduw van de omliggende gebouwen. Verder komt er een rand van sedumplanten omheen die ervoor zorgt dat het dak ook bijdraagt aan waterberging en verkoeling in de zomer.”

Het zonnedak De Buitenhof werkt op basis van de zogenaamde ‘postcoderoosregeling’. Kijk op de website DeelstroomDelft.nl of jouw postcode erbij zit. Mocht je net in een postcodegebied wonen dat daar buiten valt: er komen binnenkort nieuwe zonnedaken met andere postcodegebieden beschikbaar.