Afbeelding

Hoe ga jij je bedrijf promoten zodat je kunt doorgroeien?

Partnerbijdrage

Je bedrijf laten groeien, het is een wens van veel ondernemers. Zaken doen met het hele land in plaats van de regio. Of je vleugels uitslaan naar andere landen in Europa en wellicht ook daarbuiten. Een goede promotie is dan natuurlijk van het grootste belang. Je kunt hiervoor de Lavista relatiegeschenken inzetten. Die kun je laten bedrukken met je eigen logo of bedrijfsnaam en eventueel een aanvullende tekst in de taal van het land. Je kunt kiezen uit een groot assortiment artikelen, variërend van relatief goedkope giveaways tot luxe artikelen waarmee je je beste klanten en meest waardevolle zakelijke relaties kunt verrassen.

Hoe regel je gepersonaliseerde producten?

Als je serieus aan de slag wilt met de promotie en groei van je bedrijf dan bestel je online de leukste promotieartikelen. Wil je een paraplu laten bedrukken met je logo? Of kies je voor het uitdelen van een handige drinkfles met jouw bedrijfsnaam. De keuze is eindeloos. In principe kan bijna elk product worden gepersonaliseerd. Je hoeft je dus zeker niet te beperken tot de standaard balpen of aansteker, al zijn die tot op de dag van vandaag nog altijd razend populair. Je kunt je bestelling direct online doen via de website van het relatiegeschenken bedrijf. Stuur je logo of tekst mee in een bestand in een zo hoog mogelijke resolutie, dat geeft het mooiste resultaat. Je ontvangt meestal een proefdruk per e-mail. Beoordeel deze zorgvuldig, want als je geen opmerkingen hebt en akkoord gaat dan wordt je order uitgevoerd. Let dus vooral goed op spelfouten of andere onvolkomenheden. Als je werkt met gekleurde tekst, beoordeel dan zorgvuldig of de kleuren van tekst en product voldoende contrasteren.

Kapitaal vergaren om te kunnen groeien

Om te kunnen groeien heb je meestal ook extra geld nodig. Je moet je productie verfijnen of verhogen. Personeel aannemen, misschien verhuizen naar een groter pand. Je kunt hiervoor soms geld lenen bij een bank. Zij zullen dan in de meeste gevallen een goed opgesteld businessplan willen zien. Je kunt ook proberen om je bedrijf of product te pitchen bij een investeerder. Vaak willen succesvolle zakenmensen graag investeren in een startup. Zij doen dit vaak niet alleen met geld maar ook door hun kennis, ervaring en contacten in te zetten. Op die manier heb je de wind in de rug om je plannen voor het laten doorgroeien van je bedrijf verder vorm te geven. Een investeerder zal altijd een percentage van de aandelen in je bedrijf willen. Dit percentage varieert van 10% tot een meerderheidsaandeel. Dit hangt af van de hoogte van de investering.

Overzie de gevolgen van groei

Willen groeien heeft natuurlijk ook een keerzijde. Je zult meer tijd in je bedrijf moeten steken. Als je personeel aanneemt terwijl je eerder als zzp’er werkte ben je voor deze mensen verantwoordelijk. Je moet een nieuwe bedrijfsvorm registreren bij de Kamer van Koophandel. Dit heeft boekhoudkundige gevolgen. Het is belangrijk om alles goed te overzien voordat je bepaalde stappen zet. Laat je hierover goed informeren door een ervaren financieel en bedrijfskundig adviseur. Op die manier is de kans het grootst dat je er een succes van kunt maken.