Afbeelding

Dagwaarde van je auto berekenen door het uitvoeren van een kenteken check

Partnerbijdrage

Het kopen van een nieuwe auto kan een hele uitdaging zijn. Zelfs als je al een bepaald model in gedachten hebt, kun je je afvragen hoe je kunt bepalen of een gevraagde prijs acceptabel is. Je hebt hiervoor meer informatie over het algehele kostenplaatje nodig om een goede overweging te kunnen maken. Deze informatie is eenvoudig op te vragen, door middel van het uitvoeren van een kenteken check. Je kunt simpelweg het kenteken invoeren en ontvangt binnen 2 minuten een uniek rapport in je mailbox. Hierin staat diverse informatie over deze specifieke auto, waarna je kunt bekijken of deze inderdaad geschikt voor jou zou zijn. Ook kun je aan de hand van deze gegevens vaststellen of de gestelde prijs overeenkomt met de waarde van de auto.

Dagwaarde berekenen van auto

De dagwaarde van je auto berekenen doe via de online kenteken check. Deze check is geheel gratis, waardoor je meerdere kentekens naast elkaar kunt leggen. Je verkrijgt voor elke auto dan een uniek rapport met alle informatie die je nodig hebt om een goede overweging te maken. Het uitkiezen van een geschikte auto wordt zo een stuk eenvoudiger. Via het rapport op basis van de kenteken check ontvang je informatie over het model, de historie, het gewicht en nog veel andere bruikbare informatie die een goed beeld geven van de staat waarin de auto verkeerd. Ook de kilometerstand is hierin een belangrijke factor. Aan de hand van de gegevens kan de dagwaarde van de auto worden vastgesteld en weet je of een prijs juist is bepaald.

Inzicht door rapportage

Met het unieke rapport dat verkregen wordt via een kenteken check, krijg je inzicht in verschillende zaken. Zo ontdek je wat de actuele markt- en inruilwaarde is van de auto, die je op het oog hebt. Ook een totaalbedrag aan kosten of TCO, over de gehele levenscyclus van de auto, wordt inzichtelijk gemaakt. Doordat de auto met andere auto’s wordt vergeleken, kun je ontdekken hoe lang een auto gemiddeld te koop zal staan. De verwachting hiervan wordt berekend op basis van de verkoop van vergelijkbare auto’s, die binnen een bepaalde periode te koop zijn aangeboden. Het rapport toont hoeveel occasions er binnen hoeveel dagen zijn verkocht. Dit is handig voor als je een eigen auto wilt verkopen, maar ook om enigszins in te schatten hoeveel tijd je hebt om over de aankoop van een auto te beslissen.

Vraag en aanbod voor prijsbepaling

De prijs die je voor een auto betaalt, of voor je eigen auto kunt vragen, hangt af van vraag en aanbod. Ook de tijd die verwacht wordt waarin je de auto zult kunnen verkopen, wordt berekend op basis van hoeveel vergelijkbare auto’s er in de afgelopen periode zijn verkocht. Wanneer er binnen 45 dagen 200 auto’s te koop staan aangeboden en dagelijks worden hiervan 4 auto’s verkocht, dan zal het ongeveer 50 dagen kosten voordat jouw auto’s wordt verkocht. Ook als je zelf een auto wilt kopen, kun je zo vaststellen hoe lang de auto die je op het oog hebt nog te koop zal staan.