Afbeelding

Vernieuwing en uitbreiding bij Fysiotherapie Delfgauw

lopende zaken

Editie: Week 27, Jaargang 22 |

Fysiotherapie Delfgauw staat voor een paar ingrijpende veranderingen. Naast een vernieuwing van het interieur zal ook het aantal disciplines worden uitgebreid met een kinderfysiotherapeut en een podotherapeut.

In 2000 legde Ilse Buijs het fundament voor de succesvolle praktijk. Naast fysio- en manueel therapeut legde Ilse zich toe op de behandeling van zwangere vrouwen, bekkenbodemtraining en medical taping, het tapen van sportblessures. In 2007 trad Inge de Jong tot de maatschap toe. Naast fysio- en manuele therapie past Inge in voorkomende gevallen dry needling, een uit Amerika overgewaaide vorm van het aanprikken van spieren, toe. “Niet te verwarren met acupunctuur”, zegt Inge. “Acupunctuur is gebaseerd op een Chinese geneeswijze. Bij dry needling prik ik pijnpunten in een spier aan waardoor de spanning en de pijn verdwijnen.”
De beide dames behandelen ook kaakklachten, wat vrij uniek is binnen Delft.
Jan Jaap Stam trad als laatste toe tot de maatschap. Hij is fysiotherapeut en manueel therapeut in opleiding. “De opleiding tot manueel therapeut neemt vier jaar in beslag. Je gaat daarbij dieper op de stof in en bovendien kun je met de manipulatie van gewrichten veel voor de patiënten doen. We komen in onze praktijk veel mensen met wervelkolomklachten tegen. Om die optimaal te kunnen behandelen is een opleiding tot manueel therapeut gewenst.”
Naast de drie maten is Matthijs Visser aan de praktijk verbonden. “Matthijs is docent fysiotherapie aan de Hogeschool van Leiden. Hij is gespecialiseerd in Claudicatio, pijnlijke benen tijdens lopen, etalagebenen zo je wilt.”
Fysiotherapie Delfgauw is elke dag van half acht ’s morgens tot vijf uur ’s middags geopend. Daarnaast kunnen patiënten ook op woensdagavond tot negen uur voor behandeling terecht. “Vanuit de wijk kregen we steeds vaker de vraag of mensen ook voor de avonduren een afspraak konden maken, omdat ze overdag aan het werk zijn. Vanaf januari hebben we die mogelijkheid gecreëerd, en met succes want elke woensdagavond staat de agenda helemaal vol.”
Van 21 juli tot en met 25 juli is de praktijk beperkt geopend. “Dan gaat een lang gekoesterde wens in vervulling”, zegt Ilse Buijs. “ We hebben al langer plannen om de praktijk een frisse nieuwe look te geven en nu komt het er eindelijk van. Natuurlijk kunnen mensen voor spoedgevallen in die week bij ons terecht.”
Fysiotherapie Delfgauw plukt veel vruchten van de samenwerking met de disciplines in gezondheidscentrum de Meander. “We hebben snel en goed overleg met de huisartsen, de Mensendiecktherapeut en de psychologe. Ook is er een samenwerking met de verloskundigen van praktijk de Vijverhof en de logopedie praktijk. Daar plukken onze patiënten de vruchten van. Daarnaast houden we de vinger aan de pols van de wijk. We merken de laatste tijd dat er behoefte is aan een kinderfysiotherapeut en een podotherapeut. Daar springen we meteen op in, zodat we nu in gesprek zijn met een kinderfysiotherapeut en een podotherapeut voor uitbreiding van de praktijk.
Ben je benieuwd naar de laatste ontwikkelingen binnen Fysiotherapie Delfgauw? Kijk dan op www.fysiotherapiedelfgauw.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12