Afbeelding

Ben Hofland camerabeurs toont vrijwel alle modellen

lopende zaken

Editie: Week 22, Jaargang 21 |

REGIO - Op zondag 2 juni van 11.00 tot 17.00 uur wordt de tweede Ben Hofland-camerabeurs gehouden. Dat gebeurt in Fleuresto in Honselersdijk, op het terrein van bloemenveiling Flora Holland. Het bijzondere van deze gratis toegankelijke beurs is dat vrijwel het gehele aanbod op het gebied van moderne fotocamera's er is te vinden. Meestal presenteren de meeste merken alleen hun eigen modellen, nu staan de nieuwste, trendy systeemcamera's, maar ook de laatste modellen compactcamera's en spiegelreflex-modellen bij elkaar.

“De beurs is een uitgelezen moment om ze allemaal te zien, te proberen en ze vast te houden. En om te voelen hoe prettig ze in de hand liggen,“ vertelt Ben Hofland, eigenaar van de gelijknamige fotospeciaalzaken in Naaldwijk en Rijswijk. ”Want een fotocamera is anno 2013 personalized, iedereen wilt echt zijn eigen camera!”
Natuurlijk zijn alle grote merken er, zoals Canon, Nikon, Olympus, Panasonic, Samsung en Sony. Maar dit keer niet alleen met systeemcamera's, maar met hun hele assortiment. Wie een camera zoekt, vindt hem hier dus. Op de beurs is te zien welke trends er in cameraland zijn. Hofland wijst op de sterke groei van de systeemcamera, die als het ware tussen de compactcamera en de spiegelreflexcamera zit. “Veel mensen zijn op zoek naar zo'n camera, die compact en een super beeldkwaliteit bundelt.”
Bij de kleine, gemakkelijke camera's is er de trend dat steeds mooiere foto's kunnen worden gemaakt bij slecht licht. “Dat soort camera's krijgt ook steeds meer zoombereik, wat betekent dat te fotograferen objecten tot wel 20 maal dichterbij kunnen worden gehaald.”
De spiegelreflect-camera's worden volgens hem steeds slimmer. “Met name de automaat-stand zien we 'groeien'. Logisch, want als er bijvoorbeeld kinderen door het beeld rennen, dan pakt de camera automatisch de sportstand. Zo leuk wordt dan fotograferen.”

Voor het eerst zijn er op de camerabeurs ook diverse accessoireleveranciers aanwezig. Zo vinden er demonstraties plaats van Carry Speed, een merk van camerariemen. Beursbezoekers kunnen zowel het gemak als het comfort van deze riemen ervaren. De fabrikanten van accessoires leggen bijvoorbeeld ook uit hoe je op een eenvoudige manier macrofoto's kunt maken. “En verder zijn er reflectieschermen te zien maar ook afstandsbedieningen voor de diverse camera's. Eigenlijk zijn alle nieuwste gadgets aanwezig.” Meer informatie: ben@benhofland.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12