Keurslager Jeroen van Geest met een plateau grillworsten van eigen makelij.
Keurslager Jeroen van Geest met een plateau grillworsten van eigen makelij.

Voor de echte kwaliteitsproducten loop je even verder naar Keurslagerij Van Geest

  kijk op de wijk

Veel mensen nemen nog echt de moeite om even wat verder te lopen dan de supermarkt. Even een bezoekje aan de keurslager, want daar is het vlees lekker en vertrouwd, daar staat de kwaliteit voorop.

In Den Hoorn bijvoorbeeld, waar al bijna dertig jaar Keurslagerij Van Geest in de winkelstraat gevestigd is. In de winkel aan de Dijkshoornseweg 21 worden klanten door een enthousiast verkoopteam verwelkomt. “Ja, ook hier in de buurt zijn veel mensen heel bewust bezig met hun vleesconsumptie”, zegt Jeroen van Geest. “En dat juichen wij allemaal toe.”

Keurslager
Jeroen van Geest heeft van kleins af aan meegeholpen in de slagerij van vader Theo en moeder Corry van Geest aan de Spoorsingel in Delft. Uiteindelijk heeft hij in 1993 zijn eigen winkel geopend in Den Hoorn. Een slagersbedrijf moet een bepaalde standaard behalen om zich Keurslager te mogen noemen. Die lat ligt behoorlijk hoog en regelmatig vinden er ook tests plaats. “Daarnaast zijn er regelmatig keuringen van producten, zoals de gehakt-test en BBQ-keuring”, gaat hij verder. “Ook dit jaar hebben we bij de Nationale Rookworstkeuring weer Goud behaald. Niet voor niets, want de rookworsten worden zelf gemaakt en gerookt boven beukenhout in eigen slagerij.”

Duidelijke herkomst
De herkomst van het vlees bij Keurslagerij Van Geest is altijd duidelijk. Bij alle soorten is er oog voor het dierenwelzijn. “Ons varkensvlees komt van het Zeeuws Scharrelvarken”, legt hij uit. “Die varkens worden op een milieu- en diervriendelijke manier gehouden. In een ruime stal met volop stro, een buitenloop en veel daglicht. Daarnaast verkopen wij Ibérico varkensvlees uit Spanje.” De kipproducten van deze slagerij zijn van Tante Door Kip, met een rijke smaak en een mooie, malse structuur. Tante Door krijgt geen groeibevorderaars toegediend en het vlees is antibioticavrij. “En ons rundvlees bekomen wij van een vaste boer in Brabant”, zegt hij. “Een mals biefstukje, een mooi stuk entrecote, een braadlapje of een ouderwets lekkere gehaktbal, de mogelijkheden ermee zijn eindeloos. Het rundvlees komt van runderen die opgroeien op de Wouwseplantage, die goed worden verzorgd door boer John.” En de worstenmakerij, dat is de trots van Keurslagerij Van Geest. Hier worden elke dag weer de speciale, zelfgemaakte producten gemaakt, met aan de basis de beste grond- en hulpstoffen, die zorgvuldig geselecteerd worden. “Vleeswaren, rookworst, barbecueworst, waar we in de loop der jaren veel oorkondes voor hebben gekregen bij speciale wedstrijden.” Info: (015) 261 47 71 of www.vangeest.keurslager.nl.

Meer berichten
 
CustomHtml_1