Samen met jou kijken de Oefentherapeuten wat voor jou de beste houding en de optimale manier van bewegen is. (Foto: PR)
Samen met jou kijken de Oefentherapeuten wat voor jou de beste houding en de optimale manier van bewegen is. (Foto: PR)

Beter bewegen en controle over je leven

kijk op de wijk

DELFT – Bewegen doet iedereen. En toch is het soms goed om (opnieuw ) te léren bewegen. Bijvoorbeeld bij (pijn)klachten van spieren en gewrichten. De oefentherapeuten van Oefentherapeuten Delft kunnen je hierbij helpen.

Je staat er meestal niet bij stil: integendeel, we vinden het heel normaal dat ons lichaam, – elke dag opnieuw - goed functioneert. Dat we natuurlijk kunnen bewegen. Maar wat doe je als je spieren en gewrichten het laten afweten? Als je pijn krijgt die steeds weer terugkomt of zelfs niet meer overgaat? Dan wordt het tijd om eens kritisch naar je houding en bewegingsgewoonten te kijken. Sta je in balans, hoe zit je voor je beeldscherm, hoe til je je kind op en hoe draag je de boodschappen? Je weet dat het best beter kan, maar hoe pak je dat aan?

Optimaal bewegen
De oefentherapeuten van oefentherapeuten Delft kunnen je hierbij helpen. Zij weten alles van de samenwerking tussen spieren en gewrichten en van de bewegingsmechanismen van het lichaam. Samen met jou kijken ze naar wat voor jou de beste houding en de optimale manier van bewegen is. Met behulp van oefeningen leer je beter bewegen, en al na enkele behandelingen ga je bewuster om met je lichaam en heb je geleerd je dagelijkse activiteiten met minder belasting uit te voeren. Dat geldt met name voor klachten van voorbijgaande of repeterende aard, zoals lage rugpijn, nekpijn of schouderklachten. Maar ook voor klachten bij langdurige aandoeningen is leren bewegen, met zo min mogelijk belasting, heel belangrijk en mogelijk.

Controle terugkrijgen
Veel van de cliënten/patiënten van oefentherapeuten Delft hebben al langdurig klachten of chronische pijn. Dat heeft uiteraard grote impact op de kwaliteit van leven. De oefentherapeuten helpen deze mensen weer de controle terug te krijgen over hun eigen leven, om weer mee te komen in het dagelijks leven zowel op sociaal als fysiek gebied. Paul Polders, Jannie Snijders en Hilde Bannink hebben al jarenlange ervaring in de begeleiding bij het verbeteren van de houding , de bewegingsgewoonten en de ademhaling, dit alles leidt tot een algehele verbetering van het lichamelijk welzijn!

Verzekering
De oefentherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor kinderen onder de 18 jaar en bij sommige chronische aandoeningen. De meeste aanvullende verzekeringen hebben de oefentherapie (Cesar en Mensendieck) in het pakket opgenomen. Een verwijzing van de huisarts is daarvoor niet nodig. De praktijk van oefentherapeuten Delft is op de Industriestraat 28 in Delft. Meer informatie:
www.oefentherapeutendelft.nl.

!