Logo delftopzondag.nl
De voltallige wedstrijdgroep judo van Budo Gouweleeuw
De voltallige wedstrijdgroep judo van Budo Gouweleeuw (Foto: )

De wedstrijdgroep judo van Budo Gouweleeuw

  sport

DELFT - Maarten Verbaan, trainer van de ukkies bij Budo Gouweleeuw, verscheen op het spreekuur van redacteur Ruud Stift. Elke donderdag van 16.00 uur -17.00 uur bij DOK/OPEN aan het Vesteplein. Hij wilde de wedstrijdgroep judo van Budo Gouweleeuw onder de aandacht brengen.

Na het eerste halfjaar van stevig trainen en vele wedstrijden is het eindelijk zover: Het is vakantie voor de wedstrijdgroep judo van Budo Gouweleeuw!

Tijdens het afgelopen half jaar werden vele prijzen gewonnen en dat leidde tot trotse papa's, mama's, trainers (Marie-José, Raymond en Irene) en coaches op. De judoërs hebben zich nationaal goed gepresenteerd! Budo Gouweleeuw blaast zijn partijtje mee. Wat is er leuk aan wedstrijdjudo? Een paar fanatiekelingen doen verslag.
Bram (7 jaar):
Bram vindt de wat zwaardere trainingen uitdagend en is blij met alle hulp en tips die hij krijgt om lekker aan wedstrijden te kunnen deelnemen. Hij wil later een goede wedstrijdjudoka worden en timmert bij wedstrijden al behoorlijk aan de weg.

Jaap (8 jaar):
Geniet van de moeilijkere tegenstanders die hij treft. De trainingen bereiden hem goed voor op wedstrijden. De trainers vindt hij lief. Hij genoot volop van de teamwedstrijden en ziet nieuwe, zwaardere tegenstanders als uitdaging.

Yorick (7 jaar):
Zit al ruim 2 jaar op judo. Zijn vader geeft hem thuis stiekem extra les op matrassen. De wedstrijden gaan hem goed af dankzij de leuke wedstrijdgerichte trainingen. Naast professioneel judoka wil hij topvoetballer worden. Zijn grote voorbeeld is de geslepen technicus/kilometervreter Hakim Ziyech van Ajax.

Mathijs (14 jaar):
Is enthousiast over de praktische technieken die hij hier leert en die vooral op wedstrijden zijn geënt. Voorts vindt hij de intensiteit van de trainingen fijn.

Roan (9 jaar):
Roan, de broer van Yorick, vindt de bevrijdings- en wedstrijdtechnieken top. Zijn wedstrijdinstelling is: "We zullen wel eens even zien wie er de beste is". Last van zenuwen heeft hij niet, behalve als zijn tegenstander een paar kopper groter is.

Juna (9 jaar):
Trainen met meer mensen en oefenen op verschillende niveaus maken het voor haar heel leuk. Met graagte denkt zij terug aan de mooie ippon die ze maakte op het Pinkstertoernooi. Juna roemt de leuke oefeningen in spelvorm die de trainers geven.

Sarah
Met trainingen van anderhalf uur kun je veel meer doen. We werken aan conditie, techniek en specifieke wedstrijdelementen. Afgelopen jaar heb ik veel geleerd over grondtechnieken en verwurgingen. Mijn ambitie is meer explosief judo op de mat te gaan leggen. De trainers kunnen mij hierbij goed helpen. 

Meer berichten