Beheerder Anje van de Kinderboerderij Tanthof met een pasgeboren ezeltje
Beheerder Anje van de Kinderboerderij Tanthof met een pasgeboren ezeltje Foto: KOOS BOMMELE

Moet Kinderboerderij Tanthof het veld ruimen?

Algemeen

DELFT - Dat was even schrikken! De gemeente Delft speelt met het idee om de nieuwe megaschool te laten bouwen op de locatie van de Kinderboerderij. Voorzitter, beheerder en ieder ander betrokken bij de Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof Delft voelden zich volkomen overvallen.

Meteen was de buurt in rep en roer, de reacties waren niet van de lucht! De voorzitter van het bestuur van de Kinderboerderij, Remmelt Thijs, plaatste meteen een bericht op de website. Om een paar dingen uit de doeken te doen en de mensen op de hoogte te houden van de stand van zaken. "Het nieuws zorgt inderdaad voor veel onrust, zowel bij vrijwilligers als bij bezoekers. De gemeente Delft wil dat we een actieve rol spelen in het haalbaarheidsproces, dat we meedenken en eventueel andere opties aandragen. Deels snappen we het, maar we vinden het jammer dat we hiermee geconfronteerd worden. We hebben het er intern over gehad. Waar vinden we in de wijk Tanthof een plek met dezelfde aantal meters en dezelfde faciliteiten, dat wordt nog een zware dobber. Kijk, we willen hier best in meedenken, kijken wat de mogelijkheden zijn. Vooropgezet, we staan natuurlijk niet te springen om te verkassen. Daar verzetten wij ons tegen. Dat de megaschool eventueel samen met ons een soort combine zou kunnen vormen, dat we naast elkaar zouden kunnen bestaan, daar zie ik ook weinig heil in."

Petitie
Vanuit de wijk werd meteen een online petitie gestart op petities.nl met als titel 'Kinderboerderij moet open blijven'. Die werd in recordtijd door maar liefst 1800 mensen ondertekend. Voorzitter Thijs onderschrijft de inhoud van de tekst in de petitie niet. "Maar ik begrijp het sentiment wel, men wil stoom afblazen. Je moet rekenen dat we een hele speciale rol vervullen in de wijk, we trekken zo'n 40.000 bezoekers per jaar."