<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Jeroen Lathouwers (l.) in actie voor Vitesse Delft in een bekerwedstrijd tegen DVV Delft
Jeroen Lathouwers (l.) in actie voor Vitesse Delft in een bekerwedstrijd tegen DVV Delft (Foto: )

Het Elftal van Jeroen Lathouwers

  sport

DELFT - Een nieuwe rubriek. In de zomerstop bevragen we voetballers op een andere manier. Laten ze het achterste van hun tong zien? Misschien, misschien niet. U leert ze in ieder geval op een andere manier kennen.
Deel 3: Het Elftal van Jeroen Lathouwers (24), speler van zaterdag tweedeklasser Vitesse Delft. Positie: rechtsback.

Door Ruud Stift

Jeroen zit al vanaf zijn 18e bij de selectie van Vitesse Delft. Helaas liep hij geregeld blessures op, zoals een gescheurde knieband toen hij 19 jaar was.

-Wat is jouw favoriete Nederlandse Elftal?
"Oei, gaan we meteen zo beginnen. Ik zou in ieder geval in een 3-4-3 opstelling spelen met Stekelenburg op doel, in de achterhoede centraal Van Dijk en De Ligt en als backs Dumfries en Van Bronckhorst. Op het middenveld Frenkie de Jong, Sneijder en Wijnaldum. Mijn voorhoede bestaat uit Bergwijn, Huntelaar en Memphis."

-Wat doe je voor de kost?
"Ik werk als personal trainer bij Mifit Sport aan de Cyclotronweg in Delft. Dat doe ik al vanaf eind 2017. Per dag begeleid ik gemiddeld vijf à zes mensen die fitter willen worden. Ik werk daar in een klein team van zes personen."

-Ben je verliefd, verloofd of getrouwd? En heeft jullie huisje ook een beestje?
"Verliefd, ik ben al 3,5 jaar met mijn vriendin, Stephanie. Beestje? Nee, ik hou meer van de onderwaterwereld, dus in ons nieuwe huis komt zeer waarschijnlijk een redelijk groot zee aquarium."

-Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
"Na de fantastische vakantie van vorig jaar is dat met afstand Curaçao. We hebben daar heerlijk gesnorkeld. Goed weer, heerlijke stranden, wat wil een mens nog meer? Dit jaar zit het er niet in, omdat we een huis gekocht hebben, in Pijnacker. Op 1 september krijgen we de sleutel. Ik ben wel net voor de nacompetitie wedstrijden op vakantie geweest. Naar Italië voor de bruiloft van de zus van mijn vriendin. Dat was aan het Gardameer, ook niet verkeerd."

-Vind je dat je op de juiste plek staat in het team?
"Dat is eigenlijk wel een leuk verhaal, want ik speel al vanaf mijn 5e bij Vitesse Delft en heb altijd rechtsbuiten gestaan. Toen de vaste rechtsback er een keer niet was dit seizoen, zei de trainer (John Hage, red) dat ík daar moest gaan lopen. Het gekke is dat ik me veel vrijer voel op die positie. Ik heb ook de conditie ervoor, want ondanks het vele mee opkomen dat op deze plek gevraagd wordt, kan ik het goed aanlopen. Waarschijnlijk doe ik het redelijk, want ik heb alles gespeeld. Het jaar hiervoor, onder Peter Klomp, had ik als rechtsbuiten veel meer concurrentie. Toen zat ik tegen het 1e elftal aan, terwijl ik nu als rechtsback een vaste waarde ben."

-Wat is je favoriete club in binnen- en buitenland?
"In Nederland AJAX en in het buitenland Juventus. Dat komt door Cristiano Ronaldo, een topatleet. Ik had ook meer met Real Madrid toen hij daar nog speelde dan met Barcelona."

-Wat is je ultieme droom?
"Mijn eigen personal training studio, dat zou ik graag willen."

-Stel je krijgt 1.000.000 euro in handen. Hoe ga je dat besteden?
"Ja, daar kom je nou mee, we hebben net een huis gekocht...Enfin, ik zou een nog mooier huis kopen en een bolide die daar bij past, zoals een Audi RS6. Maar eerst zou ik de hele familie meenemen op vakantie."

-Wie geldt in jouw ogen als meest overschatte voetballer?
"Hans Hateboer. Ik snap het niet, want ik vind het geen hoogvlieger. Koeman ziet het blijkbaar anders en dan is het toch knap dat hij er telkens bij zit."

-Zou jij als trainer de dingen anders aanpakken?
"Ik zou ook zeker, net als Peter Klomp, van de hardere lijn zijn. Ik zal de spelers duidelijk en eerlijk laten weten waar ze met mij aan toe zijn. Verder zou ik ze vragen meer durf, eigen initiatief te tonen. Er mogen fouten worden gemaakt, als ze daar maar van leren."

-Is Vitesse Delft jouw eindstation als voetballer?
"Daar ziet het wel naar uit, ik heb het hier prima naar mijn zin. De familie van mijn vriendin zit me weleens te dollen, omdat zij graag zouden zien dat ik bij 'hun' favoriete club, DSO uit Zoetermeer/Benthuizen, ga spelen. Daarom was het des te leuk dat we DSO in de nacompetitie wisten te kloppen."

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>