Een klant ligt te relaxen alvorens hij wordt geknipt en geschoren. (foto: Dennis van den Berg)
Een klant ligt te relaxen alvorens hij wordt geknipt en geschoren. (foto: Dennis van den Berg)

Knippen & Scheren: de barbier van de 21ste eeuw

kijk op de wijk

DELFT – Een jaar geleden veranderde de vestiging van Molier Hairstyling aan de Papsouwelaan 444 in Knippen & Scheren. Evert Klok geeft hier een moderne draai aan het historisch ambacht van barbier.

Dertig dienstjaren heeft Evert Klok als kapper op de teller staan, waarvan hij er bijna twintig doorbracht aan de Papsouwelaan onder de vlag van Molier Hairstyling. Exact een jaar geleden doopten Evert en zijn echtgenote Ingrid de kapsalon om tot Knippen & Scheren. "Een naam die de lading dekt", aldus de barbier, die gekozen heeft voor een stoer imago. Echte mannenproducten sieren het interieur, zoals Brutus Pommade, het eigen haarstylingsproduct van Evert en twee collega-barbiers.
Je geeft je moeiteloos over aan deze vakman en zijn vlijmscherpe lemmet, snorrende scheerapparaat en kwieke knipschaar die hij gebruikt om je gezichtsbeharing een verzorgd karakter te geven. Zodra je op de kappersstoel plaatsneemt, ben je als was in Everts handen en kan hij zijn vakmanschap tentoonspreiden. De barbier weet wat wellness is: een warme, heerlijk geurende handdoek op het gezicht opent de poriën en zorgt voor een rustmoment. Als dat voorbij is, worden hals en wangen ingezeept. Het blikkerend scheermes ontdoet de huid snel en grondig van haar- en baardgroei.
Sinds februari heeft het team van Knippen & Scheren gezelschap gekregen van Chantal, die voorheen in een andere vestiging van Molier Hairstyling werkte. Met vier kappers is het team op sterkte en hoeft de clientèle, zowel heren als dames, ook tijdens de drukke dagen niet te lang te wachten om onder handen te worden genomen.
Kwaliteit staat bij Evert hoog in het vaandel. Hij promoot met liefde en plezier zijn vak en zijn vaardigheden, onder meer tijdens het Delftsch Blaauw Baert ende Haersneyders Festeyn op zondag 3 april van 12.00 uur tot 17.00 uur in zijn salon. Naast herenknip- en scheerdemonstraties vindt er een whiskyproeverij plaats, is Wilmers Sigarenmagazijn van de partij en staat er naast de salon een aantal fraaie, Amerikaanse customized cars opgesteld. Opgeven voor dit evenement kan via de Facebookpagina van Het Delftsch Blaauw Baert ende Haersneyders Festeyn.
Knippen & Scheren is gevestigd aan de Papsouwelaan 444 in Delft. Openingstijden: dinsdag tot en met donderdag van 8.30 uur tot 17.30 uur, vrijdag van 8.30 uur tot 19.00 uur en zaterdag van 8.00 uur tot 16.30 uur. U kunt zonder afspraak terecht. Info: www.knippen-scheren.nl.