<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Wethouder Bas Vollebregt (l.) kijkt tijdens de inleiding alvast omhoog, naar de plek waar het object is geplaatst
Wethouder Bas Vollebregt (l.) kijkt tijdens de inleiding alvast omhoog, naar de plek waar het object is geplaatst (Foto: KOOS BOMMELE)

Onthulling van De Koorddanser aan Sint Agathaplein

  cultuur

DELFT - Afgelopen vrijdag was het zover! De onthulling van het winnende object wat aan de hijsbalk van de gevel aan het Prinsenkwartier is gerealiseerd. Het object, getiteld 'De Koorddanser', is gemaakt door Arjen Spreeuwers van SPR Architectuurstudio. Het beeld is mede mogelijk gemaakt door Bouwfonds Cultuurfonds.

Wethouder Bas Vollebregt had geen makkelijke taak. Het doek wat weggetrokken moest worden om het beeld te onthullen, bleef haken en dat leidde tot veel hilariteit onder de genodigden. De achterliggende gedachte van het object: ' Zet de stap vanuit het Prinsenkwartier naar het Sint Agathaplein of zet de stap vanuit het Prinsenkwartier naar de binnenstad van Delft'. 

Prijsvraag
Coöperatie Prinsenkwartier Delft schreef een ideeënprijsvraag uit voor het ontwerp van een bijzonder object aan het Agathaplein 4 in Delft. Op initiatief van TOP Delft, Hypo kunstsuper, Kadmium beeldende kunst, Maakbaar stadslab, DelftDesign en Museum Prinsenhof is een centrum voor de creatieve industrie ontstaan waar techniek, kunst, ontwerp en maatschappij worden verbonden. Om dit gegeven te symboliseren wilde het Prinsenkwartier een object aan de hijsbalk van de gevel realiseren. Arjen Spreeuwers was de winnaar van de gevelprijsvraag. Al eerder ontving hij uit handen van burgemeester Marja van Bijsterveldt de bijbehorende bescheiden. 

De jury bestond uit Jeanne Dekkers, Architect; Wytze Patijn, Stadsbouwmeester; Menno Rubbens, Stichting Prinsenkwartier / cepezed Projects; Martine Muller, Stichting 38cc en Jan Bartels, Theater De Veste.

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>