Foto:

Delft kiest het Beste Boek van het Jaar 2018

  cultuur

DELFT - Boekhandel Paagman heeft de stemmen geteld en 'Het Pilgrim Fathers complot' van Jeroen Windmeijer is als winnaar uit de bus gekomen.

Het boek werd op de voet gevolgd door 'De Afscheiding' van Marcel de Jong die zelf fanatiek campagne heeft gevoerd en 'Mythos' van Stephen Fry.

Campagne
De boekverkopers van Paagman Delft zochten naar Het beste boek van 2018 en selecteerden daarvoor twaalf boeken. Er kon door stemmers ook een andere titel genomineerd worden en iedereen mocht daar campagne voor voeren.
Delftenaar Aat Snaterse wist voor zijn boek 'Het Mannetje van de Radio' ook veel stemmen te behalen. Hij eindigde zelfs boven gelauwerde auteurs als Stephen Hawking en Karin Slaughter.

Motivatie
Stemmers op Het Pilgrim Fathers complot motiveerden hun stem als volgt:
-"Een combinatie van twee van mijn favoriete genres namelijk geschiedenis en spanning."

-"Een uiterst intelligent geschreven detectiveroman die speelt in Leiden; tevens een uitnodiging om daar nogmaals te gaan rondlopen."

Prijzen
Onder de stemmers werden mooie prijzen verdeeld. Paagman stelde daarvoor 25 Paagman CadeauCards ter waarde van 20,18 euro beschikbaar. Daarnaast worden er ook 5 boekenpakketten bestaande uit de twaalf door de boekverkopers van Paagman genomineerde titels weg gegeven.

Meer berichten
 
CustomHtml_1