<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Voor elk wat wils bij Redeoss
Voor elk wat wils bij Redeoss (Foto: Wim Plomp)

Divers sportaanbod bij Redeoss

  sport

Delft - Sporten is voor iedereen. Ook mensen met een beperking of ontwikkelachterstand moeten kunnen genieten van leuke sportieve activiteiten, niemand staat buitenspel. In deze krant laten we clubs uit Delft en omgeving aan het woord, die uitgaan van de slogan 'normaal wat normaal kan, speciaal wat speciaal moet'. Deze week Revalidatie Delft en Omstreken Sport en Spel, oftewel Redeoss.

Door Martin Groen

Redeoss is een multi-sportvereniging, hetgeen betekent dat een breed scala aan activiteiten wordt aangeboden. Het is een sportvereniging voor volwassenen en kinderen met een lichamelijke beperking. Althans, dat was bij de oprichting in 1966 de doelstelling. Bij andere sportverenigingen was daarvoor destijds nauwelijks gelegenheid en belangstelling. Tegenwoordig is er meer keuze en laat Redeoss ook mensen toe met een hele lichte verstandelijke beperking en licht autisme. Bij Redeoss is het motto om iedereen het met sporten naar de zin te maken.

Plezier
Voorzitter Wim Plomp is nu 3,5 jaar voorzitter: "Bij Redeoss kun je voor uiteenlopende sporten terecht. Van rolstoelbasketbal tot tafeltennis en van zwemmen en fitness tot badminton en bewegen op muziek. Ook wordt er maandelijks een klaverjasavond georganiseerd. Die avond wordt goed bezocht en is altijd heel gezellig.
Mede door de goede sfeer is onze club voor velen zoiets als een tweede huis. Ik ben erg trots als ik zie dat de leden, welke sport ze ook doen, zich voor 100% inzetten en dat ze plezier hebben. Want daarvoor doen we het allemaal."

Redeoss bestaat inmiddels alweer 53 jaar en is actief in heel Nederland. De basketballers, badmintonners en de tafeltennissers spelen competitie en toernooien in het hele land. Ook organiseert Redeoss zelf toernooien, waaronder het altijd gezellige kersttoernooi. Ook is er het jaarlijkse badmintontoernooi, waarvan de kosten worden gedragen door sponsor Reno. Elk kwartaal komt de Crosser uit, het clubblad van Redeoss. Ook dit wordt door adverteerders mogelijk gemaakt, want sinds een aantal jaren krijgt de club geen subsidie meer van de gemeente.

Jubileum
Wim Plomp geniet van alle activiteiten en het plezier van de spelers. Hij kijkt ook met heel veel plezier terug op het 50-jarig jubileum, dat Redeoss in 2016 vierde. Plomp: "Dat was een geweldige dag met volop sporten en diverse clinics. Vele leden, oud leden, donateurs en familieleden waren aanwezig. Die geweldige dag werd afgesloten met een barbecue en een optreden van Willeke Alberti met haar band. Dat was echt genieten."

Vrijwilligers
Bij Redeoss sporten 180 leden en zijn er 40 vrijwilligers die helpen bij bestuursfuncties, trainingen en bardiensten. Wim Plomp: "We zijn hard op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen helpen bij de zwemlessen voor het A en B diploma. Ook zoeken we vrijwilligers die een keer bardienst kunnen draaien. Redeoss bestaat dankzij haar vrijwilligers. De ene vrijwilliger zien we vaak en de andere verricht achter de schermen een hoop werk. Maar wat de vrijwilligers ook doen, zij zijn de mensen die maken dat alle leden kunnen sporten en plezier kunnen hebben." Natuurlijk zijn ook sponsors en donateurs van harte welkom voor de aanschaf van nieuwe materialen. Wil je meedoen bij bij Redeoss? Kijk voor meer informatie op www.redeoss.nl.

Martin Groen

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>