Alle 'juttende' vrouwen die ondernemen aan het Vrouwjuttenland verenigd. In het midden, met rode das, Ria van Dien.
Alle 'juttende' vrouwen die ondernemen aan het Vrouwjuttenland verenigd. In het midden, met rode das, Ria van Dien. (Foto: )

Vrouwjuttenland kent veel 'juttende' vrouwen

DELFT - Ria van Dien van De Winkel is een vurig pleitbezorgster van het ouderwetse winkelen. Gewoon de kuierlatten trekken, afspreken met een gezellig groepje 'shoppers' en heerlijk struinen door de binnenstad van Delft.

Door leuke straatjes, zoals het Vrouwjuttenland, en je laten verrassen door het originele aanbod. Zeg nou zelf, daar kan toch geen webwinkel tegen op?

"Wij van De Winkel zijn al meer dan 40 jaar met plezier aan het werk op het Vrouwjuttenland tussen al die creatieve, eigenwijze en ondernemende vrouwen. Ja, het Vrouwjuttenland doet wat dat betreft haar naam eer aan. De naam van deze straat is ontstaan in 1640 toen ene Vrouw Jutte land bezat aan deze gracht, ook een vrouw die van ondernemen hield. En hoe leuk is het dat 'jutten' precies is wat de huidige vrouwen van het Vrouw Juttenland met elkaar gemeen hebben. Het vinden en verzamelen van hun eigen stijl en collectie, stuk voor stuk kleine en wat grotere ondernemers met originele winkels die Delft zo eigen maken en je niet snel ergens anders tegenkomt.

Inspiratie
Op het Vrouw Juttenland kun je de leukste cadeautjes shoppen, inspiratie opdoen, je huis inrichten, je haar steilloos laten knippen en verven, heerlijk lunchen, heel veel soorten bieren proeven, eco boodschappen halen, dat ene knoopje voor je vestje vinden of een gekke ansichtkaart, snuffelen tussen tweedehands spelletjes en boeken, een originele sjaal scoren of een goede sigaar vinden. En dat allemaal aan een echte Delftse gracht! Bij ons in De Winkel valt het op dat bezoekers zeer enthousiast vertellen hoe geweldig ze het vinden dat het Delftse centrum zo kleinschalig en sfeervol is gebleven tussen de grote steden. Het blijft natuurlijk altijd, ook na 40 jaar, leuk om te horen dat klanten blij van onze stad en winkel worden. Wij horen vaak dat men zo'n winkel niet meer tegenkomt, al worden heren soms wat kriegelig door onze hoeveelheid cadeautjes, band, kaarten en knopen. Maar hiervoor hebben we ook iets bedacht door buiten een blauw metalen herenbankje bij de boom te plaatsen. Een heerlijk plekje om te zitten en te turen over de gracht.
Ook al horen we veel enthousiaste geluiden over de binnenstad, toch is het voor de kleine ondernemer wel een sport geworden om je hoofd boven water te houden in het digitale tijdperk. We hopen dat steeds meer mensen er van bewust worden dat wanneer we de binnenstad met originele winkels willen behouden, het van belang is de kleine ondernemer te steunen door niet alleen digitaal te shoppen. Niet dat we vies zijn van het digitaal verkeer: ook ons vind je op Facebook en Instagram en we hebben zelfs een webshop, al merken we wel dat wij een winkel hebben voor live shopping. Ons motto ´Haal je hart op in De Winkel' doe je door te voelen, beleven, ruiken en zien. En dat is natuurlijk moeilijk te pakken in een webshop, dus kom je verwonderen op het Vrouwjuttenland. Be smart, shop local!

Zie: www.facebook.com/DewinkelDelft

Meer berichten
 
CustomHtml_1