Marco Hofland (rechts, op de voorste rij) ziet hoe de doedelzakspelers tijdens een eerdere editie van Kerstconcert in Delft muziekmakend door de Oude Kerk lopen. (foto: Roel van Dorsten)
Marco Hofland (rechts, op de voorste rij) ziet hoe de doedelzakspelers tijdens een eerdere editie van Kerstconcert in Delft muziekmakend door de Oude Kerk lopen. (foto: Roel van Dorsten)

'We vinden dat er rond de feestdagen een mooi en betaalbaar muzikaal event moet zijn'

cultuur

DELFT – In de Oude Kerk zijn vrijdag 16 december weer twee Kerstconcerten in Delft, om 18.00 uur en om 20.30 uur. Dit unieke evenement zou niet mogelijk zijn zonder steun van de sponsors. Zoals Rabobank Zuid-Holland Midden.

Deze bank heeft, wat het begrip Kerstconcert betreft, een geschiedenis. Na de eeuwwisseling organiseerde Rabobank Zuid-Holland Midden zelf acht kerstconcerten in de aula van de TU Delft. Tot 2010. Toen sloegen de bank en de organisatoren van de Kerstconcerten in de Oude Kerk de handen ineen. Voortaan zouden ze samen voor fraaie Kerstconcerten in Delft zorgen. En aldus geschiedde.
"Die samenwerking bevalt prima", zegt Marco Hofland, sinds 2012 directievoorzitter van Rabobank Zuid-Holland Midden. "Kerstconcerten in Delft is uitgegroeid tot een traditioneel event in Delft. Veel inwoners en mensen uit de regio rekenen er elk jaar op dat het weer wordt georganiseerd. Wij vinden het als bank belangrijk dat er - in de gemeenschap waarin wij actief zijn – zulke evenementen zijn die de leefbaarheid en het genoegen om in die plaats te wonen vergroten. Dus ondersteunen we dit graag."
Daarbij komt dat ondersteunen van 'cultuur' één van de sponsorpijlers van de Rabobank is. Dus draagt de bank graag haar steentje bij aan het realiseren van een Kerstconcert in Delft. "We vinden dat er rond de feestdagen een mooi en betaalbaar muzikaal event moet zijn, waar een breed publiek naartoe kan en waar veel mensen plezier aan beleven. Dat is voor ons een belangrijk criterium om dit te willen ondersteunen."
Rabobank Zuid-Holland Midden nodigt relaties uit om Kerstconcerten in Delft bij te wonen. "We merken dat er een vaste kern is die dit bijzonder waardeert en graag gebruik maakt van dit aanbod. Deze liefhebbers melden zich altijd heel vlot." Het sponsorschap is niet iets wat de bank direct iets oplevert. "We doen dit niet om direct voordeel te behalen. We doen het vanuit onze coöperatieve identiteit. Omdat we iets terug willen doen voor de samenleving waarin we werken."
Komende editie komen tijdens Kerstconcerten in Delft meerdere toppers in actie. Muziek wordt verzorgd door beroepsmuzikanten en een 130 man groot koor, maar ook Wendy Krikken, Jan Vayne, Jorge Castro, Petra Berger en Jasper Leever komen vrijdag 16 december in Delft in actie. Het zijn namen die Marco Hofland nog goed kent uit voorgaande jaren. "Het is mooi om in het jaar van je tweede lustrum de beste artiesten van afgelopen jaren weer naar Delft te halen. Zij konden tijdens voorgaande edities op veel enthousiasme rekenen, weet ik nog. Net als de doedelzakspelers, mooi dat ook zij terugkomen. Ik kijk er nu alweer naar uit."

Kaarten
Kaarten voor Kerstconcerten in Delft kunnen nu al en met korting worden gereserveerd via www.kerstconcertindelft.nl of telefoonnummer 015 – 214 39 12.