Het sterrenkoppen Matteo van der Grijn en Loes Haverkort is te zien in de toneelvoorstelling Fatal Attraction. (foto: Joris van Bennekom)
Het sterrenkoppen Matteo van der Grijn en Loes Haverkort is te zien in de toneelvoorstelling Fatal Attraction. (foto: Joris van Bennekom)

De spannendste avond uit sinds tijden

cultuur

De toneelvoorstelling 'Fatal Attraction' staat woensdag 18 november in Theater de Veste. Dit is een bloedstollende thriller over lust, obsessie en wraak, gebaseerd op de wereldberoemde film met Michael Douglas en Glenn Close.

Nog altijd wordt deze film, die zes Oscarnominaties kreeg, gezien als een klassieker. Na het succes van de film kon een toneelstuk niet uitblijven.

Sterrenkoppel
Na de grootse première in het DeLaMar Theater in Amsterdam kwam de pers superlatieven te kort om het sterrenkoppel Matteo van der Grijn en Loes Haverkort te beschrijven. Het duo uit de musical 'Soldaat van Oranje' schittert wederom samen op het toneel in 'Fatal Attraction'. Het knettert van de chemie tussen Van der Grijn en Haverkort. Maar ook Marian Mudder mag er zijn: zij speelt als schoonmoeder een korte maar krachtige rol. Kevin Hassing complementeert het kwartet in deze toneelthriller met komisch spel.

Ongemakkelijke
situaties

Het stuk is door Paula Bangels zo geregisseerd dat de focus volledig op de personages en de ongemakkelijke situaties komt te liggen. Ondanks dat de film 'Fatal Attraction' al door menig filmkenner is gezien, weet de regisseuse het verhaal zo op te bouwen dat het publiek de gehele voorstelling op het puntje van de stoel blijft zitten.

Buitenechtelijk
weekendje

Het leven van de succesvolle advocaat Daan verandert in een nachtmerrie na een spannend buitenechtelijk weekendje met de mooie Alex. Daan denkt dat hij na z'n avontuurtje gewoon kan weglopen, maar Alex laat het er niet bij zitten. Ze is aanvankelijk vooral geschift en wispelturig, maar op den duur is haar handelwijze zo gek nog niet. Alex is een wanhopige vrouw van bloed en bloed. Ze achtervolgt hem en zijn jonge gezin met angstaanjagende gevolgen. Van de overspelige advocaat en macho lefgozer is niets meer over. Daan is veranderd in een kwetsbare en gebroken man. Zelfs het konijn is niet veilig.