Afbeelding

Wereld Alzheimer Dag 2015

vaste rubrieken

Editie: Week 32, Jaargang 23 |

Jacques van den Berg, bestuurslid van Alzheimer DWO.

DELFT – In september wordt er wereldwijd aandacht geschonken aan Alzheimer, één van de vele vormen van dementie. De afdeling Delft-Westland-Oostland organiseert daarom een aantal activiteiten, waaronder:
'De wondere wereld van dementie' Hoe kun je het thuis volhouden?
Dit is de kern van de lezing die sociaalgeriater en docent dr. Anneke van der Plaats maandagmiddag 21 september in Delft zal houden ter gelegenheid van Wereld Alzheimerdag. De organiserende afdeling Delft–Westland–Oostland van de Stichting Alzheimer nodigt u van harte uit haar informatieve, inspirerende en moedgevende betoog bij te wonen. Enkele vaste boosdoeners: haast maken, te veel herrie, te veel beweging, of juist helemaal géén geluid, géén beweging; patiënten onder druk zetten om dingen te doen of te laten in plaats van hen te ‘verleiden’; patiënten – al is het met de beste bedoelingen - verward, faalangstig of agressief te maken door correcties, te moeilijke vragen en te hoge eisen.
De presentatie is op maandag 21 september in Theater De Veste, begint om 14.00 uur en is gratis, aanmelden graag via de mail: delft-westland-oostland@alzheimer-nederland.nl. Jacques van den Berg, bestuurslid van Alzheimer DWO, verwijst u graag voor meer informatie naar de website van de afdeling: www.alzheimer-nederland.nl/dwo.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12