Afbeelding

Matt Bianco en CeCe Peniston kijken uit naar hun bijzondere optredens op Jazzfestival Delft

cultuur

Editie: Week 32, Jaargang 22 |

Cece Peniston: ‘Ik verheug me erop om in Delft met jonge talenten van TheJazzDream op te treden.

DELFT – Het Jazzfestival Delft is er samen met partner TheJazzDream in geslaagd meerdere grote namen te boeken. Daar kijkt jazzminnend Delft naar uit. En de artiesten kijken ernaar om naar Delft te komen, blijkt als we ze spreken.

“Ik heb er enorm zin, ik hou ervan om in Nederland te spelen. Het is één van onze favoriete landen om op te treden”, zegt Mark Fisher, de vaste pianist van de Britse popgroep Matt Bianco.  Hij is nog nooit in Delft geweest. “Maar ik hoor van iedereen dat het een geweldige stad is.”


Het grote publiek in Nederland hoorde na hun hits ‘More than I can bear’ en ‘Whose side are you on?’, waarmee ze hier in de jaren ’80 in de hitlijsten stonden, niet veel meer. Toch zaten bandleden Mark Fisher en Mark Reilly daarna niet stil. Integendeel. “We zijn de laatste jaren erg druk met optredens over de hele wereld. We zijn net terug van Bonaire, gaan morgen naar Malaga en daarna naar Japan.”
Matt Bianco treedt tijdens het Jazzfestival Delft op met jonge talentvolle musici TheJazzDream; bijna allemaal aanstormende namen van het conservatorium. Ook dat is een reden waarom Mark Fisher, die aangeeft dat na dertig jaar touren veel concerten ongeveer hetzelfde zijn, enorm uitkijkt naar het optreden in Delft. “We hebben zoiets nog nooit gedaan, normaal komen we altijd met onze eigen band, die we al vijftien jaar kennen. Het is interessant om te zien hoe dit gaat uitpakken. Het wordt, denk ik, weer een hele andere ervaring.”


Mark Fisher en Mark Reilly zijn samen al ruim dertig jaar het gezicht van Matt Bianco. En nog altijd stralen ze een eenheid en vriendschap uit. “Als je zo lang samenwerkt moet je wel goede vrienden zijn. We zien elkaar vaker dan dat we onze families zien. We houden van dezelfde dingen en hebben dezelfde interesses. Onze vriendschap duurt langer dan de meeste huwelijken.”

Energie
En... 'Finally' hebben we ook een leuk gesprek gehad met niemand minder dan de Amerikaanse CeCe Peniston. Wat een energie neemt zij straks met zich mee. “Ik heb er zin in om zaterdag 16 augustus in Delft de boel op z'n kop te zetten”, reageert CeCe. “Het is de eerste keer dat ik in Nederland optreed met een live-band. Ik kan niet wachten om alle fans deze kant van mezelf te laten zien. Ik verheug me er bovendien enorm op om met de jonge talenten van TheJazzDream op te treden.”


CeCe Peniston werkt momenteel aan haar nieuwe nummer 'Nothing can stop me now' en er zit een nieuw album aan te komen. Verder werkt ze met Paris Toon in een neo soulproject waarvan we tijdens haar show in Delft het eerste nummer te horen gaan krijgen, getiteld ‘Sick’. Eerder werkte zij aan de documentaire 'Unsung' over haar eigen leven. Een bijzondere vrouw met een eigen missie. Komt dat zien!

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12