Edwin van der Heide Lijn – Delft
Edwin van der Heide Lijn – Delft

Ervaar de kunst van de toekomst tijdens Highlight Delft

Algemeen

DELFT - Vanaf volgende week ervaar je in Delft drie avonden lang hoe mooi onwerkelijke machines met glazen tandwielen zijn en wat het effect van drie meter hoge cilindervormige lichtpatronen op je zintuigen is. Ontdek unieke instrumenten en loop door geluidskunstwerken met zelfgebouwde systemen. De ruimte lijkt zelf te denken en op jouw aanwezigheid te reageren. 

Kijk mee naar de toekomst door de ogen van geselecteerde kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, bedrijven en studenten. Meer dan 25 vernieuwende toekomst-ideeën zijn tijdens Highlight Delft van 16 tot en met 18 februari te zien op twee routes: in het centrum van Delft en op de TU Delft Campus. Een unicum dit jaar is het hypnotiserende licht- en geluidskunstwerk Lijn – Delft op perron ¾ bij station Delft. Lijn – Delft is een audiovisuele installatie speciaal gemaakt voor het nieuwe ondergrondse treinstation van Delft. Het is een subtiel maar hypnotiserend werk dat bestaat uit een 100 meter lange geprojecteerde lijn die vibreert en zich transformeert in relatie tot een ruimtelijke klankcompositie. De door middel van lasers gerealiseerde projectie vindt plaats op de wand tegenover het perron waarbij het geluid zich over de hele breedte van de projectie beweegt.

Route
De innovatieve kunst & technologie route Highlight Delft start bij een van de twee hubs. Bij gebouw X op de TU Delft Campus (Mekelweg 8) en bij The Social Hub naast station Delft (van Leeuwenhoekpark 1) krijg je op vertoon van je e-ticket een polsbandje en routekaart. Hier starten ook de guided tours en photo tours, waarvoor je een extra ticket nodig hebt. Deze zijn verkrijgbaar in de online ticketshop via de website. De gratis bus brengt je van en naar de hubs. 

Nieuw
Nieuw in 2023 is ‘Space of Possibilities’ bij de hubs. Hier vind je werken als de AI-synthesizer, flapperende drones, en een Dream-sequencer die beelden creëert van dromen van bezoekers. Ook nieuw is het performance programma bij Theater de Veste, met interactieve optredens die je waarneming op een leuke manier op de proef stelt.

Toegang
Tickets en meer informatie: www.highlightdelft.nl. Toegangskaarten vanaf 15 euro, studenten en jongeren krijgen 5 euro korting, kinderen tot 14 jaar gratis toegang.