In de Hoornsestraat staan de ‘Macho’s’ van beeldend kunstenares Fransien Bal
In de Hoornsestraat staan de ‘Macho’s’ van beeldend kunstenares Fransien Bal (Foto: )

Kunstwandeling Westerkwartier/Hof van Delft

DELFT - Leuk nieuws voor kunstliefhebbers die zin hebben in een inspirerend en coronaveilig uitje. Kunstwandeling Delft is uitgebreid met een tweede gratis route, door de buitenwijken Westerkwartier en Hof van Delft. Trek de wandelschoenen aan en ontdek de Delftse kunstschatten.

De nieuwe wandelroute voert langs ruim dertig Delftse kunstwerken in het Westerkwartier en Hof van Delft, gewoon op straat. Klassieke standbeelden, kleurrijke 3D-wandschilderingen, gevelstenen, plaquettes en eigentijdse sculpturen en plastieken. De wandeling begint op Station Delft. Het is heel eenvoudig, vertelt initiatiefnemer Geert de Vries: “Op www.kunstwandelingdelft.nl kan iedereen gratis een plattegrond downloaden. Even uitprinten en je kunt op pad. De uitgestippelde route voert langs alle kunstwerken. Extra interessant is de QR-code bovenaan de plattegrond. Door deze code met je mobiele telefoon te scannen, kun je tijdens de wandeling van elk object achtergrondinformatie lezen.”

Route Centrum
Naast de route Westerkwartier / Hof van Delft is er ook de kunstwandeling Centrum. Die leidt de wandelaar kriskras door de historische binnenstad, langs ruim zestig Delftse kunstschatten. Met als decor de monumentale gebouwen, zoals de Oude en Nieuwe Kerk, het Stadhuis en de Oostpoort. Liever zonder mobiele telefoon op pad? Dat kan. Delft Marketing heeft een handig boekje gemaakt inclusief plattegrond. Voor 5,50 euro is het via click en collect op te halen bij de VVV in de Kerkstraat. Op vertoon van de plattegrond krijgen wandelaars bij Koffie & Zo (hoek Peperstraat/Koornmarkt) korting op een versbereide coffee-to-go of een smakelijk picknickpakket.

Meer berichten