Macular – Cylinders (Foto: Michael Kooren Fotografie)
Macular – Cylinders (Foto: Michael Kooren Fotografie)

Programma Highlight Delft deels bekend

Algemeen

DELFT - Highlight Delft presenteert het eerste deel van het programma waar kunst en technologie samensmelten. Loop van 16 tot en met 18 februari 2023 in het centrum van Delft en op de TU Delft Campus langs installaties gemaakt door kunstenaars, ontwerpers, onderzoekers, bedrijven en studenten. 

Veel installaties en prototypen komen op experimentele wijze tot stand samen met het publiek. Een prachtig voorbeeld is het kleurrijke bloemenveld Koki’o, waar bezoekers van Highlight Delft de vormen en lichtpatronen van de bloemen mee hebben ontworpen. Overal op de route vind je inspiratie, verwondering en nieuwe ideeën. Luister naar de unieke melodieën en symfonieën van BROM, een koor van gemotoriseerde tollen hangend aan het plafond waar je tussendoor kunt lopen. De serie microscopische foto’s Botanical Survivors toont de ingenieuze manier hoe planten en bomen omgaan met vijandige omstandigheden. Bij Testlab Highlight Delft zijn veel bijzondere projecten te zien waarbij de grenzen van techniek en design worden verkend, en toegankelijk worden gemaakt. Zo zet Cylinders je op het verkeerde been door het fenomeen ‘nabeeld’, gecreëerd door bewegende lichtbronnen in een donkere ruimte. Dwaal door Komorebi, een veld vol autonome elektronische wezens die reageren op licht en geluid. En hoe maken studenten ‘living architecture’ met Philip Beesley? Highlight Delft maakt nieuwsgierig door de intrigerende combinatie van kunst en technologie, uitgevoerd in interessante toekomst-ideeën.
Highlight Delft: 16 t/m 18 februari 2023, open van 17:30 tot 23:30 uur. Startpunt: City Centre Delft hub of TU Delft Campus hub. Het randprogramma ‘Space of Possibilities’ vindt plaats rondom de hubs, bij Theater de Veste en Expositieruimte 38CC. www.highlightdelft.nl.